Rekordår for nordjyske installatører

Selvom finanskrisen kradsede i sidste del af 2008 var der god grund til jubel hos de nordjyske installatører

Nordjyllands elinstallatører oplevede en fremgang i omsætningen i forhold til 2007, på samlet en halv milliard kroner, mens vvs-installatørerne havde en omsætningsmæssig fremgang på ca. 50 mio. kr.

Samlet set omsatte installationsbranchen for næsten 3,5 mia. kr. i Nordjylland. Det fremgår af regionale tal, TEKNIQ Installatørernes Organisation har udregnet på baggrund af den årlige markedsstatistik.

På landsplan forventer TEKNIQ dog, at installatørerne både i 2009 og 2010 vil opleve en nedgang på fire procent i omsætningen. Ser man på installatørernes forventninger til udviklingen i fremtiden i Nordjylland, så forventer 82 pct. en uændret eller stigende omsætning inden for service, reparation og vedligeholdelse. Til gengæld er det kun 32 pct. der forventer uændret eller stigende omsætning inden for nybyggeri.

- Vi oplever lige i øjeblikket et entreprisemarked, som er helt i knæ. Der bliver stort set ikke bygget noget, og det påvirker naturligvis også vores kortsigtede mulighed for at få en fornuftig omsætning på nybyggeri. Til gengæld er det positivt, at så mange vurderer, at service og vedligeholdelse vil kunne kompensere en del af nedgangen på entreprisemarkedet, siger Povl Møller Thomsen, der dog advarer sine kollegaer mod at ånde lettet op.

- Både den danske og den internationale økonomi er uhyre sårbar lige nu, og derfor kan der meget hurtigt ske store ændringer, som også får betydning for installatørerne. Men det er klart, at den nye renoveringspulje - især med dens energirigtige fokus - vil bidrage positivt. Men om det er nok, er fortsat alt for tidligt at sige, siger Povl Møller Thomsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland