Rekordlave besøgstal for Museumscenter Aars

Museumscenter Aars havde forventet et besøgstal på omkring 25.000, men har kun 4-6.000 besøgende om året.

Kun cykelmuseum er mindre besøgt
Dermed er det store statsanerkendte museum det næst-mindst besøgte i Vesthimmerland. Kun Cykelmuseet i Aalestrup ses af færre, oplyser NORDJYSKE Medier.

- Det synes jeg er rigtig træls. Vi vil da rigtig gerne op omkring 10.000 gæster, siger museumsleder Bo Madsen til TV2/Nord

Men han peger samtidig på at de forventede besøgstal på 25.000 stammer tilbage fra tiden før centret bestod i sin nuværende form.

Beliggenhed giver færre gæster
Som forklaring på de lave besøgstal giver museumslederen blandt andet beliggenheden skylden.

- Vi ligger lidt ude på heden, så man kan kan ikke rigtig kombinere et museumsbesøg her med en strandtur eller anden form for familieudflugt. Det giver os nogle ekstra udfordringer, forklarer Bo Madsen

Kommunalt tilskud
I 2006 er der registreret 4408 besøg på museet. Men ifølge NORDJYSKE Medier er det kun godt halvdelen, der betaler entré. Dermed er der kun 7-8 betalende gæster om dagen trods et tilskud på 1,4 millioner kroner hvert år fra Vesthimmerlands Kommune.

- Vi er primært en forskningsinstitution og sidste år hævede vi vores omsætning til 3,5 millioner kroner på udgravningsprojekter og anden forskning, siger museumslederen.

For mange små museer
Mange små nordjyske museer kæmper med lave besøgstal og dårlig økonomi. I Sønderjylland har man samlet de små museer i et stort center. Bo Madsen vil ikke afvise at der er for mange små museer i nordjylland, som kæmper om de samme museumsgæster.

- Nu vil jeg nødigt save i egen gren, men det kan der altså være noget om, fortæller han.


Seneste nyt

fra Nordjylland