Rekordmange nordjyder har ikke råd til at holde konfirmation

Flere nordjyske familier bliver nødt til at søge om økonomisk hjælp for at kunne fejre, når deres børn træder ind i de voksnes rækker.

Det varer ikke længe før tusindevis af unge nordjyske konfirmander skal fejres med store fester og dyre gaver. Men for nogen er konfirmationen en mere skrabet affære.

Rekordmange nordjyske familier har ikke råd til hverken fest, tøj eller mad. Derfor søger de om konfirmationshjælp.

- Jeg er glad for, at vi er der, så flere kan få hjælp, når deres børn skal konfirmeres. Men jeg synes, det er alarmerende og et dårligt tegn på vores samfundsudvikling, at der så mange, som har brug for hjælp, siger René Skau Bjørnsson, der er formand for organisationen Børnesagens Fællesråd.

I år støtter Børnesagens Fællesråd, der uddeler stipendier til økonomisk trængte familier, 24 nordjyske familier. Det er 17 flere end i 2015.

På landsplan får 197 pressede familier økonomisk hjælp. Det er næsten en tredobling sammenlignet med 2015.

- Cirka halvdelen af dem, der søger, er folk på kontanthjælp. Det er mennesker, der virkelig mærker, at økonomien strammes og virkelig har brug for nogle flere penge for at få det hele til at løbe rundt, siger René Skau Bjørnsson.

En gennemsnitlig familie bruger over 30.000 kroner på at holde konfirmation. Stipendiet fra Børnesagens Fællesråd er på 2.500 kroner.

- 2.500 er ingenting i forhold til en normal dansk konfirmation, men i den familie, hvor man vender hver en krone, der er 2.500 rigtig mange penge, lyder det fra formanden i Børnesagens Fællesråd.


Seneste nyt

fra Nordjylland