Rekordmange nordjyske restauranter kæmper om fornemme priser

Fem restauranter fra hele Nordjylland er nomineret til ni priser, der uddeles af Den Danske Spiseguide søndag aften.

Nordjyllands og især Aalborgs gastronomiske scene er inde i en rivende udvikling, hvor den ene gennemførte gourmetrestaurant efter den anden slår dørene op og tager nordjyderne med storm.

Dét er noget, der i den grad er blevet bemærket i resten af landet. For når Den Danske Spiseguide søndag aften skal uddele sine gastronomipriser til de bedste restauranter, kokke og tjenere i Danmark, er fem nordjyske restauranter i spil til i alt ni priser.

Og det er et rekordhøjt antal for Nordjylland, skriver restaurantsammenslutningen GastroNorth på sin hjemmeside. 

Ikoniske Restaurant Mortens Kro i Aalborg er forrest i det nordjyske opløb, den er nemlig nomineret til den mest eftertragtede pris som Årets Restaurant 2017. Samtidig er restauranten nomineret til tre andre priser, Årets Frokostrestaurant, Årets Oste og Årets Vin- og Aveckort.

Den nye Restaurant Tabu i Aalborg er nomineret til to priser for Årets Gennembrud og Årets Kokkeprofil. Kokken, det drejer sig om, er Michael Miv Pedersen.

Hotel Scheelsminde i Aalborg er nomineret i kategorien Årest Bo & Spis. 

Brøndums Hotel kan løbe med prisen Årets Tjenerprofil for Kresten Scheel Langvold.

Og Bistro 59 i Aalborg er med i opløbet om at blive Årets Bistro/Brasserie.

Priserne bliver uddelt ved et show søndag aften, hvor den 40. udgave af Den Danske Spiseguide udgives med op til tre-stjernede bedømmelser af forhåbentlig mange flere nordjyske restauranter.


Seneste nyt

fra Nordjylland