Rekordmange tog kører til tiden

19 ud af 20 tog gik til tiden i januar, efter DSB har sat fokus på forsinkelser.

Forsinkelser har været et tilbagevendende problem for DSB de seneste år, hvor voldsomt vejr, sporarbejde og manglende tog har betydet ventetid for passagererne. Men nu har togselskabet sat en ny rekord for rettidige afgange.

I januar kørte 96 procent af DSB's tog til tiden, hvilket ifølge trafikaftalen med staten vil sige med mindre end seks minutters forsinkelse. Og det er ny rekord for en enkelt måned.

- Vi har haft et godt vejr til at køre tog uden udfordringer med snevejr, vores personale har gjort en stort indsats for at komme af sted til tiden, og så har vores tog fungeret rigtig fint, siger Tony Bispeskov, chef for trafikinformation i DSB.

Han forklarer samtidig, at skinner og signaler har fungeret godt i årets første måned.

DSB har besluttet at sætte fokus på at få nedbragt forsinkelser, og har i den forbindelse gennemgået strækninger og stationer for at se, hvor der kan spares tid. Det har blandt andet betydet, at passagererne har fået kortere snor, når det kommer til at stige om bord til tiden.

- Tidligere kunne vi godt finde på at vente på den sidste, der kom halsende ned ad rulletrappen. Men der har vi valgt at være mere skarpe for at kunne køre til tiden, forklarer Tony Bispeskov.

DSB har en intern målsætning om, at den gennemsnitlige passager i 2012 maksimum skal være 210 sekunder forsinket. Og med januars få forsinkelser kan det komme på tale at at øge ambitionsniveauet.

- Vi vil gerne ændre på målet lidt længere fremme, hvis der er hold i prognosen. Men vi tror ikke, vintervejret er overstået, og derfor er det nok for tidligt, vurderer trafikinformationschefen.

Han forklarer samtidig, at det kolde vejr hidtil i februar betyder, at rekorden næppe bliver gentaget med det samme.

- Der har været en hel del flere fejl på skinner og signalanlæg på grund af vejret, og det betyder, at februar bliver knapt så god som januar, konstaterer Tony Bispeskov.'

/ritzau/


Seneste nyt

fra Nordjylland