Rekordmange udlændinge køber sommerhuse i Nordjylland

Rekordmange udlændinge køber sommerhuse i Nordjylland. Det er især Nordmændene, der er glade for de nordjyske ferieboliger.

Den nordjyske vind og de høje klitter er blevet mere og mere populære blandt udlændinge.

Rekordmange udlændinge køber nemlig sommerhuse i Nordjylland.

Det viser tal fra justitsministeriet.

Det er især nordmændene, der finder pengepungen frem og køber sommerhuse i Nordjylland. Ægteparret Uhlmann fra Oslo er nogle af de mange flere nordmænd, der har gravet dybt i lommen for at finde penge til et sommerhus i Nordjylland

Parret har længe kigget efter bolig i Nordjylland og nu har de endelig fundet et hus.

- Det var en kæmpe glæde at få at vide, at nu er alt i orden. Det var helt fantastisk, siger Georg Uhlmann.

Det norske par er som sagt langt fra de eneste udlændinge, der køber feriebolig i Danmark. I 2017 købte 308 udlændinge sommerhus i Danmark. Året før var tallet 248.

- Vi oplever den stigende tendens ved, at der er langt flere nordmænd, der kontakter os, der er i byen og kommer ind på kontoret og siger: "Hvad har I af spændende boliger?" Så det er dem, der er i bybilledet, der henvender sig, siger Kasper Lykke Nielsen, der er ejendomsmægler ved Home Skagen.

Det store salg til udlændinge sker til trods for, at udenlandske købere i Danmark skal søge en særlig dispensation for at få lov at købe feriebolig.

- Årsagen til, at der er flere, der får dispensation, tror jeg, det er selvfølgelig, fordi der er flere der ansøger. Og dem, der har lavet ansøgningen er dem, der på forhånd har vidst, at vi har en relation til landet, vi har en mulighed og derfor bliver der nok også givet flere tilladelser, fordi grundlaget er der, siger Kasper Lykke Nielsen.

Dansk Folkeparti foreslog tidligere på måneden, at der skal sættes et loft på 20 dispensationer årligt. De frygter, at det bliver sværere for danskere at købe sommerhus, hvis flere huse kommer på udenlandske hænder. Men det helt ude i hampen mener Liberal Alliance.

- Jeg synes, at den regel er pinlig for Danmark, jeg synes det er en dobbeltmoralsk regel, for vi som danskere køber jo i lyst væk ødegårde i Sverige, huse i Italien, Frankrig, Tyrkiet og alle mulige andre steder og så er vi for fine til, at andre udlændinge kan købe sommerhuse her. Den regel så jeg gerne afskaffet, siger Christina Egelund, politisk ordfører i Liberal Alliance.

Hos Home i Skagen ser de ingen tegn på, at alle sommerhusene ender på udenlandske hænder.

- De nordmænd, der har købt i Skagen, de har købt helt almindelige parcelhuse og ja, nogle har også købt i lidt høje prisklasser, men det gør de danske turister jo også. Der er noget for enhver pengepung og der er ikke nogen, der presser på, siger Kasper Lykke Nielsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland