Ansøgningsfrist til uddannelser: Rekordmange vil udvide svendebrevet på UCN

I alt har den nordjyske professionshøjskole modtaget 9.406 ansøgninger, og heraf er 4.098 førsteprioritetsansøgere.

Går man med planer om at skulle studere på en videregående uddannelse efter sommerferien, så var det sidste udkald for at indsende en ansøgning til en uddannelse fredag klokken 12. 

Hos UCN har man nu dannet sig et overblik over dette års ansøgere. I alt har den nordjyske professionshøjskole modtaget 9.406 ansøgninger, og heraf er 4.098 førsteprioritetsansøgere - en tilbagegang på fire procent i forhold til sidste år. 

- Jeg er godt tilfreds med det samlede ansøgertal. Vi forventede en lille nedgang i forhold til sidste års rekordsøgning. Det skyldes blandt andet højkonjunktur, og at det er mindre ungdomsårgange end tidligere, der søger ind, fortæller Peter Møller Pedersen, uddannelsesdirektør på UCN. 

Mange på tekniske uddannelser

UCN, der har uddannelser i Aalborg, Thisted og Hjørring, har fået flere ansøgninger til tekniske uddannelser som eksempelvis bygningskonstruktør, automationsteknolog og produktionsteknolog end tidligere. 857 ansøgere har én af UCN’s 10 tekniske uddannelser som deres førsteprioritet, og det er det højeste antal i UCN’s historie

- Vi har fået utrolig mange henvendelser i vores studievejledning fra faglærte, som gerne vil bygge videre på deres svendebrev med en videregående teknisk uddannelse. Det er positivt, for der er rift om dem på arbejdsmarkedet i disse år, lyder det fra Peter Møller Pedersen.

En række uddannelser på UCN er imidlertid også gået tilbage målt på antallet af ansøgninger. Det gælder blandt andet læreruddannelsen, pædagoguddannelsen og sygeplejerskeuddannelsen. Hårdest ramt er pædagoguddannelsen, der har modtaget 15 procent færre førsteprioritetsansøgninger sammenlignet med sidste år. 

En del færre ansøgere til provinsuddannelser

Udover Aalborg udbyder UCN også uddannelser i Hjørring og Thisted. 952 har sendt en ansøgning til UCN i Hjørring, mens 281 har sendt en ansøgning til UCN i Thisted. Begge steder har man oplevet en tilbagegang i antallet af ansøgere. 

Antallet af ansøgere i Hjørring er faldet med 16 procent og i Thisted er antallet faldet med 14 procent når det kommer til ansøgninger i alt. Handler det om førsteprioritetsansøgere er tallene henholdsvis et fald på 10 og 22 procent.

Den nyudnævnte nordjyske uddannelses- og forskningsminister, Ane Halsboe (S), har i dag på Twitter kommenteret på de samlede ansøgningstal for Danmark. Hun glæder sig over, at knap 90.000 danskere har søgt ind på en videregående uddannelse.

- 88.754 - så mange har i dag sendt en ansøgning til vores videregående uddannelser. Stærkt at så mange har lyst til at uddanne sig. Det handler om vores fremtid, skriver Ane Halsboe på Twitter. 

Man får svar på sin ansøgning til en videregående uddannelse i slutningen af juli.


Seneste nyt

fra Nordjylland