Rekordomsætning i AKKC i 2015

00:44

2015 blev rekordår for Aalborg Kongres- og Kulturcenter. Præcis 541.989 gæster var forbi til messe, koncert eller forestilling.

Aalborg Kongres & Kultur Center oplevede i 2015 en stigning i besøgstallet på 12 procent.

Aalborg Kongres og Kultur Center har i 2015 oplevet en stigning i besøgstallet på 12 procent. Sidste år var der 541.989 personer forbi AKKC til messe eller koncert.

Det er kulturområdet, der især har hevet besøgstallet op. Der har været 115 forestillinger og 70 procent af dem har været udsolgt eller næsten udsolgt. Det har blandt andet været publikumsmagneter som Grease, Lukas Graham og Melodi Grand Prix i Gigantium, der har trukket fulde huse.

Ud over kultur området har messe- og udstillingsafdelingen oplevet en stigning på knap 11.000 gæster. Det er især de udenlandske gæster, der har valgt at tage turen forbi Aalborg, der står for fremgangen. Den store fiskerimesse Danfish tiltrak for eksempel gæster fra 45 forskellige nationer. 

Vi er bestemt meget tilfredse

- Vores besøgstal er alt andet lige helt afgørende for den indtjening og de arbejdspladser, vi er med til at skabe hovedsageligt i Aalborg Kommune og i Nordjylland. Og alle områder af vores virke - såvel musik og teater som messer, møder og kongresser, har noteret sig en ganske pæn fremgang, så vi er bestemt meget tilfredse siger Ernst Trillingsgaard, direktør i AKKC, 

De mange gæster har skabt øget omsætning og mange arbejdspladser. AKKC og VisitDenmark har regnet sig frem til at omsætningen har genereret 790 heltidsstillinger i det forgangne år. 

Aalborg Kongres og Kulturcenter mener allerede nu, at 2016 ser lovende ud, da der er booket 17 store kongresser. 

 

Flere nyheder fra TV2 Nord