Rekordvarm sommer gavnede færgetrafikken

Stena Line har i 2018 haft en markant stigning i antallet af gæster på endagsturene mellem Danmark og Sverige.

Det varme sommervejr luner ved Stena Line, som kan se tilbage på en forrygende sæson. Billetsalget på færgeruterne Frederikshavn-Göteborg og Grenaa-Varberg i sommermånederne er nemlig steget markant.

I juni, juli og august tog 68 procent flere danskere en endagstur til Sverige, mens antallet af svenske gæster på endagsture til Danmark blev øget med 25 procent.

Ifølge Stena Line er der flere grunde til, at sommeren har været så god for selskabet.

Mange danskere og svenskere har droppet den årlige tur sydpå for i stedet at nyde de varme temperaturer, som sommerens hedebølge førte med sig, og det fik flere til at tage på endagstur over Kattegat. Den lave svenske kurs har også fungeret fint som lokkemiddel for købelystne danskere – og så har Stena Line investeret et trecifret millionbeløb i ruterne på Kattegat for at få svenske gæster til at genopdage Jylland.

- Målet er at løfte antallet af passagerer med særligt fokus på rejsende fra Sverige til Danmark, og sommerens positive trafiktal er opmuntrende i forhold til de mål, vi har sat, siger Tony Michaelsen, der er chef for Stena Lines ruter mellem Danmark og Sverige.

Stena Lines mål er, at 50.000 flere svenskere skal tage færgen til Jylland i 2018.


Seneste nyt

fra Nordjylland