Rengøringsassistenter råber regionen op: Hver dag går vi hjem med dårlig samvittighed

Rengøringsassistenterne på Aalborg Universitetshospital vil have regionen til at droppe produktivitetskravet på to procent.

”Ja til rene hospitaler – nej til flere nedskæringer”. Sådan lyder budskabet fra rengøringspersonalet på Aalborg Universitetshospital, som har fået nok. Derfor tog de forbi regionshuset tirsdag for at aflevere materiale, der skal gøre politikerne opmærksomme på presset.

- Hver dag går vi hjem med dårlig samvittighed. Vi er ikke tilfredse med den rengøring, vi leverer, og hygiejnen bliver dårligere, siger rengøringsassistent Pia Larsen.

Hun fortæller, at flere af hendes kolleger er blevet sygemeldt med stress.

Håber er, at regionsrådet vil bakke op om rengøringsassistenternes ønske om at droppe det omdiskuterede produktivitetskrav på to procent. Derudover vil de have politikerne til at stoppe med at tænke i udlicitering.

Ved Region Nordjylland glæder formanden for Sundheds- og Sammenhængsudvalget, Medzait Ljatifi fra Socialdemokratiet, sig over at rengøringsassistenterne møder op og viser deres utilfredshed.

- Det er et højaktuelt emne, og mange grupper indenfor sundhedssystemet kan ikke følge med tempoet. Jeg vil berolige med at sige, at vi arbejder hårdt på at suspendere to-procentskravet, siger formanden, der også er enig med rengøringsassistenterne i, at udlicitering af regionale opgaver ikke er den rigtige vej at gå.

- Vi skal kunne være sikre på, at det fungerer dag og nat, og det kan man ikke med de udliciteringsproblemer, der har været, siger Medzait Ljatifi.

Også næstformand Lone Sondrup fra Venstre er opmærksom på, at der er travlt på sygehusene. Hun påpeger, at regionen er bundet af økonomiaftalen, der løber til 2018. Derefter vil hun også arbejde på at afskaffe produktivitetskravet.

- Rengøringsområdet er nærmest det vigtigste område, for er der ikke gjort rent, går alt fuldstændig i stå. Det er utrolig vigtigt, at vi lytter til dem, siger hun.

Rengøringsassistenterne har nu startet en underskriftsindsamling, og indtil videre har 90 personer sat sin underskrift. Indsamlingen kan findes her.

Allerede i marts forsøgte rengøringsassistenterne at råbe politikerne på Christiansborg op. Se mere i indslaget her:

Nordjyske rengøringsassistenter i Folketinget for at gøre oprør mod nye spareplaner.

Seneste nyt

fra Nordjylland