Reno-Nord indvier nyt sorteringsanlæg

Foto: Jesper Lange

Mandag indvier Reno-Nord sit nye anlæg til sortering af plast og metal. Det er landets mest moderne, lyder det fra Reno-Nord.

Reno-Nord i Aalborg er efter halvandet års hårdt arbejde nu klar til at modtage plast og metal fra 137.000 husstande i kommunerne Jammerbugt, Mariagerfjord og Aalborg. Mandag indvier Reno-Nord nemlig det sprit nye anlæg til 38 millioner kroner.

- Anlægget er landets mest moderne, og det er et stort skridt på vejen mod en mere effektiv sortering og genanvendelse af affald i Nordjylland, siger Daniel Nyboe Andersen, der er bestyrelsesformand i Reno-Nord.

Husstandene i Mariagerfjord kommune er allerede godt i gang med at indsamle affald. I Jammerbugt er cirka halvdelen af husstandende i gang, og Aalborg afleverer første læs plast og metal til sorteringsanlægget mandag.

- Anlægget har en kapacitet på 4,3 tons plast og 1,2 tons metal per time. Når vi i løbet af kort tid modtager alt frasorteret plast- og metalaffald fra de 3 kommuner, udnyttes kun omkring halvdelen af anlæggets kapacitet. Det giver os faktisk mulighed for at håndtere affald fra samtlige 250.000 nordjyske husstande, siger Nyboe Andersen.  

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord