Restaurant TABU vinder prestigefyldt konkurrence

Den Aalborg-baserede restaurant TABU løb med førstepladsen ved Local Cooking-konkurrencen, der blev afholdt på førstedagen ved Hirtshals Fiskefestival.

De allerbedste nordjyske restauranter dystede torsdag om at levere den lækreste fiskeret i madteltet til Hirtshals Fiskefestival.

 
 

Det blev restaurant TABU, der imponerede dommerpanelet mest – med sin hyldest til de nordjyske råvarer.

- Råvarerne i Nordjylland smager bedre end i resten af Danmark – de har mere smag. Tomaterne er perfekt modnene, man kan smage, hvordan solen har skinnet på dem. Bønnerne er også mere søde, og hestebønnerne knap så melede. Derfor ville jeg gerne hylde råvarerne heroppe i min ret, fortæller den nystartede souchef på TABU, Christian Nurup Carstensen.

quote Råvarerne i Nordjylland smager bedre end i resten af Danmark – de har mere smag. Tomaterne er perfekt modnene, man kan smage, hvordan solen har skinnet på dem.

Christian Nurup Carstensen, souchef, TABU 

På andenpladsen kom Villa Vest i Hjørring. Tredjepladsen gik til restaurant Nam i Aalborg.

Af dommerne havde de deltagende restauranter fået instruktioner, der skulle følges. Og at netop TABU fulgte dem til punkt og prikke, var også med til at gøre udslaget, tror souschefen.

Modne tomater var en vigtig ingrediens i TABUs vinderret.
Modne tomater var en vigtig ingrediens i TABUs vinderret.
Foto: TABU

- Vi brugte grillen til at tilberede maden, og så var 75 procent af vores råvarer nordjyske. Så vi har gjort det, vi blev bedt om.

Succes med det samme

Det er blot fire måneder siden, han blev ansat hos TABU. Og på den korte tid har han allerede nået at vinde prisen som Nordjyllands bedste restaurant (’Bedst i Nordjylland’) og nu Local Cooking-konkurrencen i Hirtshals.

Det har i dag ikke været muligt at få en kommentar fra køkkenchef Michael ’Miv’ Pedersen. Men han har ringet til sit hold og skamrost dem, fortæller Christian Nurup Carstensen.

Se kokkekonkurrencen helt tæt på. TV2 Nord fulgte kokken på restaurant Nam i Aalborg, der fik en tredjeplads. 

- Han var sindssygt glad. Det er stort for ham. Vi vil jo gerne vise Nordjylland og resten af Danmark, at vi er nogle af de bedste. Og så kan jeg forstå, at håneretten er vigtig her i Nordjylland. Vi har et tæt forhold til de andre restauranter, men det er jo altid fedt at være ham, der har vundet, siger han.

Christian Nurup Carstensen blev oprindeligt udlært kok på restaurant Kul. Siden da har han fungeret som souschef på Søllerød Kro og køkkenchef på restaurant Ibu.

Næste mål er at sikre TABU – og hele Nordjylland – regionens første Michelinstjerne.

- Vi har lavet en strategi, vi følger. Vi arbejder hårdt og fokuserer på dét, vi selv laver – og skeler ikke så meget til de andre restauranter, siger den ambitiøse souschef.

Hvis du har fået appetit på at smage TABU’s menuer, så skal du bestille i god tid. Alle borde er nemlig mere eller mindre fuldt booket det næste stykke tid.

Selvom kokke-konkurrencen nu er afgjort, så fortsætter selve Hirtshals Fiskefestival frem til 3. august.

TABUs vinderret:

Starter – til at rense hænderne i: En våd klud med en parfume af tomater, mynte og ærter.

Retten – kaldet ’Skjult tomat’: Røget mørksej med en sprød tærte af grillede ærter og kaviar med en ’parfume’ af sommerens blomster, blandt andet solsikker.

Herefter grillet mørksejmed hestebønner og sukkerærter med sauce af benene, mynte og kaviar


Drikkevarer: En saft af friske tomater, mynte og hybenroser.

Disse restauranter deltog i Local Cooking

  • Nam
  • Vendia
  • Abstrakt
  • Alimentum
  • Applaus
  • Bramslevgaard
  • Tabu
  • Villa Vest
  • Essens
  • Strandhotellet Blokhus

Seneste nyt

fra Nordjylland