Restauranter i Skagen skal fortsat søge om lov til at larme

Byrådet i Frederikshavn har omgjort plan- og miljøudvalgets beslutning om at lade restauratørerne høj musik uden dispensation i Kr. Himmelfartsferien.

Politikerne i Frederikshavn Kommune fortsætter deres zigzag-kurs, når det gælder "musikstøj" i Skagen

Onsdag aften omgjorde et flertal i byrådet en beslutning fra 5. februar 2019 i plan- og miljøudvalget (PMU), der ellers havde vedtaget, at Skagens restauratører i fire dage i Kr. Himmelfartsferien i maj og i weekenden 23.-25. august havde mulighed for at spille høj musik uden at skulle søge om dispensation.

Det skriver Kanal Frederikshavn

PMU havde taget beslutningen, efter de havde sidestillet Kr. Himmelfartsferien med Skagen Festival, hvor restauratørerne har mulighed for at spille høj musik uden at bruge en af sine 10 dispensationer.

Men DF's Flemming Rasmussen forlangte sagen i byrådet, da han mente, at reglerne fra 2018 skulle fortsætte uændret, og at der kan evalueres igen ved slutningen af året. Her stemte Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti for, mens Venstre og Konservative stemte imod. Derfor fortsætter reglerne uændret.

- Det er ikke til gavn for nogen, at vi skal evaluere dette år efter år. Og hvad med de restauranter, der i tillid til PMU's beslutning allerede har booket musik i Kr. Himmelfartsferien? Musik er en del af Skagens DNA, og jeg står fast ved beslutningen i PMU. Jeg lader mig ikke rokke af mere eller mindre trusler og en fyldt mailboks, sagde Peter Nielsen (K) under byrådsmødet, ifølge Kanal Frederikshavn.

Fald i klager

Peter Nielsen hæfter sig ved, at der i 2016 var nul klager. Det steg i 2017 til 20 klager, men faldt sidste år til 12 klager. De seneste to år kommer alle klager fra syv forskellige personer. I den forbindelse pointerede Peter Nielsen, at der bor 8.000 mennesker i Skagen, og at byen har over en million turister om året.

- Vi skal passe på Skagen. Det gavner ikke, at vi taler Skagen ned, fordi vi hele tiden taler om musikstøj. 2018 var den mest solrige sommer nogensinde. På den baggrund kunne vi måske forvente et hav af klager over musikstøj, men vi gik fra 20 til 12 klager. Det er min fornemmelse, at der er sket et holdningsskred hos mange restauratører i Skagen, sagde Mette Hardam (V), formand for PMU, til mødet.

Flemming Rasmussen rejste sagen i byrådet, fordi han vurderer, at PMU traf sin beslutning på et forkert grundlag. En udlægning, som gruppeformand Bjarne Kvist (S) er enig i.

- Vi erkender, at forløbet ikke har været optimalt. Syv ekstra dage uden grænser er en markant stigning, og Skagen har altså stadig i særklasse de mest liberale regler for udendørs musik, sagde Bjarne Kvist. 

Socialdemokraten Jens Hedegaard mente endda, at PMU, som han selv er medlem af, havde begået en fejl.

- Vi har lavet en fodfejl ved at udvide dispensationen. Den tvivl skal vi lade borgerne i Skagen komme til gode. Vi har jo modtaget en tsunami af henvendelser fra borgere i Skagen, sagde Jens Hedegaard.


Seneste nyt

fra Nordjylland