64-årig mand tiltalt for overgreb på udviklingshæmmet adoptivdatter

Tiltalen rummer adskillige paragraffer fra straffelovens bestemmelser om seksuelle krænkelser, når en 64-årig mand fra Vendsyssel efter planen torsdag sætter sig på anklagebænken i Retten i Hjørring.

Manden, der sidder varetægtsfængslet i sagen, er tiltalt for i en periode på knap et halvt år at have udsat sin udviklingshæmmede adoptivdatter for seksuelle krænkelser. 

Ifølge anklageskriftet begyndte overgrebene juleaftensdag sidste år og stod på til 22. maj i år. 

Ifølge politiets anklager har manden flere gange i den periode fået adoptivdatteren til at mastubere sit lem, samtidig med at han berørte hende. Politiet mener desuden, at manden flere gange har onaneret foran adoptivdatteren, ligesom han har set porno foran hende.

FOROMTALE AF RETSSAG

Denne artikel er en foromtale af en retssag. Det betyder, at artiklen er skrevet ud fra retssagens anklageskrift.

De tiltalte, der er nævnt i artiklen, er ikke dømt. Hvis man er tiltalt i en retssag, så har anklagemyndigheden vurderet den sag, politiet har arbejdet på og besluttet at rejse tiltale i retten.

Retsmødet for denne sag er fastsat til torsdag 11. august ved Retten i Hjørring.

Her vil den tiltalte samt eventuelle vidner blive indkaldt og afgive forklaring, hvorefter sagen vil blive afgjort.

Sigtes for blodskam

Udover tiltale for overtrædelse af forskellige bestemmelser i straffeloven om seksuelle krænkelser er manden tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 218, der handler om ”udnyttelse af en persons sindssygdom eller mentale retardering”. 

Han er desuden tiltalt efter straffelovens blodskams-paragraf, fordi adoptionsforhold i lovens forstand sidestilles med biologisk slægtsskab, når det gælder seksuelle krænkelser.

Det fremgår ikke før sagens start, hvordan manden forholder sig til anklagerne.


Seneste nyt

fra Nordjylland