Retsordfører: Fyrværkeri-lovgivning er stram nok

Folketingspolitiker og retsordfører Preben Bang Henriksen mener ikke, der skal gøres noget ved lovgivnigen omkring ulovligt fyrværkeri.

Hvis du er i besiddelse af ulovlig fyrværkeri straffes du med bøde eller i særlige tilfælde fængsel. Venstres retsordfører Preben Bang Henriksen mener, at lovgivningen omkring ulovlig fyrværkeri er stram nok, som den er. Han indrømmer dog, at det kan være svært for politiet at komme handlen med ulovlig fyrværkeri til livs. 

- Jeg er fuldt bevidst om, at brugen af sociale medier og lukkede facebookgrupper gør det sværere for politiet at efterforske. Men jeg er helt sikker på, at når de unge menensker ser de bøder, vi giver og det forhold, at fortjenesten konfiskeres, så bør det gøre indtryk, lyder det fra folketingspolitiker Preben Bang Henriksen fra Venstre. 

TV2 Nord har de sidste dage kunne fortælle om ulovlig handel med fyrværkeri, der både involverer hemmlige facebooksider og unge mennesker helt ned til 14-års alderen. 

Handel med ulovligt og livsfarligt fyrværkeri er et udbredt fænomen helt ned i de ældste folkeskoleklasser. Vi på TV2 Nord har fundet frem til nogle af mellemmændene i et organiseret, kriminelt miljø, hvor sælgerne ikke er mere end 14 år gamle, og bærer stærkt ulovligt fyrværkeri i skoletaskerne. Ifølge de unge ved forældrene godt, at deres børn sælger det ulovlige krudt.

En anonym kilde, der har kontakt til bagmændene i et angiveligt større netværk af kriminelle fortæller til TV2 Nord, at facebook-grupperne kun er toppen af isbjerget. Der er tale om et velorganiseret marked, hvor man så let som ingenting, kan få fat i det ulovlige fyrværkeri. 

- Det er alt for let. Man skal slet ikke gøre noget for at få fat på ulovligt fyrværkeri mere, fortæller manden til TV2 Nord og fortsætter: 

- Hvis man har en kammerat, som har noget med det at gøre, så er det utrolig let at få fat i det, og ellers, hvis man har lyst til det, er det heller ikke ulovligt at spørge nogle at de typer, man har en mistanke om kunne have noget med det at gøre, og så kender de 100 procent nogen.

Men selvom Preben Bang Henriksen mener, lovgivningen er stram nok, så tilføjer han dog alligevel: 

- Hvis udviklingen fortsætter, og 14-15-16 årige gør det her til deres levevej, så bliver der sat stopper via større bøder.  I hvert fald til dem, der kan straffes, lyder det fra retsordføren. 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland