Retssagen starter: Forældrepar tiltalt for grov vold og frihedsberøvelse

I dag starter retssagen mod et forældrepar fra Storvorde. De er tiltalt for grov vold og frihedsberøvelse. Moderen og stedfar anklages for systematisk mishandling af en nu 13-årig datter. Forældreparret risikerer hver seks år fængsel.

Systematisk afstraffelse
I dag onsdag, skal den nu 13-årige piges mor og stedfar for retten, tiltalt for systematisk at have afstraffet og mishandlet pigen. Overgrebene startede da pigen var ni år og har fundet sted flere gange om ugen.
Politiadvokat Peter Rask beskriver over for P4 Nordjylland sagen som "usædvanlig grov", og han har i sine 22 år i politiet aldrig oplevet noget lignende.

Indespærret i timevis
Ifølge anklageskriftet er pigen blevet slået i hovedet og på kroppen med bøjler, grydeskeer, cykelpumper, hundelænker og andre genstande. Hun er blevet sparket på kroppen og i hovedet, er blevet lagt i førergreb og er blevet holdt indespærret i timevis i både et mørkelagt badeværelse og i et hundebur.

Hoved holdt under vand
Derudover har moderen og stedfaderen forhindret den 13-årige i at sove om natten ved at slå eller sparke hende, når hun faldt i søvn. Og i et enkelt tilfælde har moderen holdt hendes hoved under vand i et badekar, så pigen nær var druknet.

Fra Helsingør til Storvorde
Familien flyttede til Storvorde ved Aalborg i september 2005. Inden da boede de i Helsingør, og ifølge P4 Nordjyllands oplysninger havde Helsingør Kommune allerede dengang planer om at tvangsfjerne pigen.

Manglende tvangsfjernelse
Da familien flyttede, blev den daværende Sejlflod Kommune - der nu er en del af Aalborg Kommune - underrettet. Desuden henvendte pigens skole sig til kommunen.
Men først i april 2008 valgte kommunen at tvangsfjerne pigen, og samtidig blev sagen meldt til politiet.

- Det er meget forstemmende, at der er gået så lang tid, og det er klart ikke godt nok, siger formanden for Aalborg Kommunes Børn- og Ungeudvalg, Lars Bang Jensen,

Varetægtsfængslet
Parret på 43 og 44 år blev i april 2008 varetægtsfængslet af byretten - en afgørelse, der efterfølgende blev underkendt af landsretten, fordi pigen på det tidspunktet allerede var tvangsfjernet.

Dom på torsdag
Pigen vil under retssagen give vidneudsagn for lukkede døre, og der ventes at falde dom i sagen på torsdag.
Moderen og stedfaderen risikerer op til seks års fængsel hver.

Søn på fire år
Parret har en fælles søn på fire år. Han bor sammen med forældrene.


Seneste nyt

fra Nordjylland