Retten i Aalborg: 42-årig lærervikar tiltales for at binde og slå elever

En tidligere lærervikar på en skole i Storvorde bliver tirsdag tiltalt i en sag om trusler, frihedsberøvelse og tvang af elever.

At elever bliver bundet til borde og stole, slået med linealer og bundet med sjippetov i skolegården lyder som noget, der kunne være sket for efterhånden mange år siden i de danske skoler. 

Det er dog disse ting en tidligere lærervikar på en skole i Storvorde ved Aalborg er sigtet for at have gjort i 2015, da han var vikar i en 2. klasse. 

Af anklageskriftet fremgår det, at manden er sigtet for trusler mod vidner, ulovlig tvang og ulovlig frihedsberøvelse. Herefter følger hele 29 punkter, hvor den sigtede tiltales for gentagende gange at at binde elever fast med tape til bordene i klasselokalet, slå dem med linealer og slå med et kosteskaft. 

Flere gange er elever også blevet tvunget til at fastholde andre elever, mens lærervikaren så har slået den fastholdte elev. 

Det fremgår også, at den 42-årige lærervikar herefter har truet eleverne med vold, hvis de fortalte deres forældre om episoderne, der er foregået som en del af undervisningen og i frikvarterene på skolen. 

Anklageren går efter at få den sigtede dømt, så han ikke længere i erhversmæssig eller organiseret sammenhæng må beskæftige sig med unge under 18 år. 


Seneste nyt

fra Nordjylland