Retten idømmer 44-årig forvaring

En grusom sag om voldtægt mod fire kvinder har kørt i retten siden september i år. Nu har den fået sin ende. Den 44-årige er blevet idømt forvaring og påbudt erstatning til kvinderne, han har mishandlet.

Den 44-årige blev tirsdag den 8. december kendt skyldig i grov mishandling af kvinder gennem 10 år.  I dag fandt strafudmålingen så sted.  Han blev idømt forvaring og påbudt at betale erstatning til kvinderne.

Erstaningen ligger på henholdsvis 50.000, 80.000, 120.000 og 175.000 til de fire kvinder. En forvaringsdom betyder, at der ikke er afsat nogen varighed på dommen. Det er retten, der bestemmer om eller hvornår, manden kan komme ud.

- Jeg er rigtig glad for dommen. Dels på de forurettede kvinders vegne. Dels fordi en enig ret – alle nævninge og juridiske dommere -  har fulgt min påstand i sagen, siger anklager Peter Rask.

 Retslægerådet har vurderet, at han er farlig, hvis han kommer ud

Mandan ankede dog dommen til Vestre Landsret. Indtil sagen kommer for retten, er manden varetægtsfængslet.

- Det er han i sin gode ret til. Det kan jo ikke gå værre for ham. Men jeg vil da stærkt gå ud fra, at landsretten vil stadsfæste byrettens dom. Men det må vi jo se til den tid, forklarer Peter Rask.

Den 44-åriges advokat Gert Gandrup siger følgende til TV2 Nord:

- Det er en hård dom. Det er jo også derfor jeg i samråd med min klient har anket den til landsretten. Forvaring er jo ikke hverdagskost, det er jo så spørgsmålet, om den også holder i landsretten.

Den 44-årige blev anholdt sidste efterår i en landsby i Vendsyssel. Her havde han i en længere perioede udsat sin kæreste for systematisk mishandling. Hun var blandt andet blevet frihedsberøvet, voldtaget og gennembanket og fik til sidst hældt ætsende væske i skridtet, så hendes underliv blev ødelagt.

Manden var tiltalt for 53 forhold, der ifølge anklageskriftet har fundet sted i Aalborg, Nørresundby, Vodskov, Veddum, Solbjerg, Hald, Stenhøj, Ebeltoft, Uggerhøj, Frederikshavn og andre steder i Nordjylland og Østjylland.

Han erkendte kun ét af de i alt 53 forhold: Kørsel uden førerret. Ellers nægtede han alt.

Anklager Peter Rask har hele tiden gået efter en forvaringsdom. Det har han gjort på baggrund af en retslægelig rapport, godkendt af Retslægerådet, der konkluderer at den 44-årige har en "dyssocial personlighedsforstyrrelse"

- Retslægerådet har vurderet, at han er farlig, hvis han kommer ud. For at forhindre, at han skal begå noget nyt, så er det nødvendigt at holde ham inde, siger anklager Peter Rask.

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland