Retten skal afgøre tvist: Må cannabis-sælgende lejer smides ud?

Må en boligorganisation smide en lejer ud, fordi han sælger ulovlig cannabisolie? Det spørgsmål skal retten i Aalborg mandag tage stilling til.

Ulrich Vestergaard fra Aalborg bliver muligvis smidt ud af sin lejlighed i Aalborg om ganske kort tid. I hvert fald hvis det står til boligorganisationen Alabu Bolig. Selskabet har anlagt en retssag imod Ulrich Vestergaard for at få ham smidt ud af boligen.

Sagen har vagt opsigt, fordi Ulrich Vestergaard er dødssyg af leverkræft, og behandler sig selv og andre kræftramte med cannabisolie, som han sælger fra lejligheden. Det vil Alabu Bolig ikke acceptere, og derfor vil de nu smide ham på porten.

Retssagen begynder mandag klokken 9.00 i Aalborg byret. 

- Jeg har ikke lyst til at forlade mit hjem. Jeg håber, de indser, at jeg ikke gør noget forkert, men at jeg bare hjælper mennesker i nød, siger Ulrich Vestergaard.

Boligorganisation ikke vil forholde sig til debatten om cannabisolie, men fokuserer udelukkende på, at der bliver solgt ulovlige stoffer fra deres bolig, og at politiet indimellem kommer forbi. Alabu Boligs direktør har tidligere udtalt følgende om sagen:

- Der foregår handel med euforiserende stoffer og ulovlige rusmidler, og derfor er vi som organisation forpligtet til at agere på det, lødet det fra direktør Klaus Ringgard den 20 oktober 2016.

Derfor skal Retten i Aalborg nu tage stilling til, om Ulrich Vestergaard skal smides ud af sin lejlighed.

Ulrich Vestergaard har en dom fra 2013 for videresalg af euforiserende stoffer. Politiet er på vej med endnu en retsasg mod ham, efter i 2016 at have beslaglagt 1,3 kilo pot, 511 gram grønthøstede hamp planter, 261 gram flydende hasholie, 14 gram fast hasholie og 152 gram hash på Ulrich Vestergaards adresse. 


Seneste nyt

fra Nordjylland