Retten slår fast: Nordjysk far får livstid for at brænde døtre ihjel

Landsretten har i dag fastsat en straf til den mand, der i 2011 dræbte sine to døtre i en bilbrand i Tyskland.

Vestre Landsret har i dag behandlet sagen om den 44-årige nordjyske familiefar, Peter Thue Rudgaard, der i august 2011 brændte sine to døtre ihjel i en bil.

Fængsel på livstid, lød dommen i retten. Dermed stadsfæstede Vestre Landsret dommen fra Retten i Aalborg, hvor den drabsskyldige far blev fængsel på livstid for dobbeltdrabet.

Faren dræbte pigerne på henholdsvis ni og ti år på en miniferie til Tyskland.

Det var en tragisk ulykke, forklarede faren til tysk politi kort efter branden, hvor han selv slap med alvorlige forbrændinger. Men faren fra landsbyen Øster Hurup i Himmerland løj.

Senere brød Peter Thue Rudgaard grædende sammen og erkendte, at han havde forsøgt at tage livet af sig selv og ville tage pigerne med sig i døden.

Selv sad faren dog kun i den brændende bil ganske få sekunder, før han flygtede ud på skovvejen, har de efterfølgende undersøgelser dokumenteret.

For nyligt stod børnenes mor og Peter Thue Rudgaards ekskone frem i et interview med avisen Information. Her fortalte hun, hvordan hun hver dag forsøger at bearbejde den store sorg.

- Der er muligvis dem, der vil synes, det er mærkeligt, at jeg ikke bare hader ham. Men det gør jeg ikke. Jeg hader den handling, han har gjort, siger Christina Olsen til Information.

Hun forklarer til avisen, at hun tror, at hendes eksmand var desperat og hævngerrig, men fastholder, at han ikke er ond.

- Det er ikke det samme. Det var ondt, det han gjorde på det tidspunkt. Men han er ikke et ondt menneske, siger Christina Olsen til Information.

Peter Thue Rudgaard havde inden det tragiske drab på sine døtre været depressiv og haft selvmordstanker. I retten har han tidligere fortalt om et ødelagt ægteskab og en hård skilsmisse, hvor han måtte kæmpe for sine døtre.

Derfor tyder meget også på, at denne kamp blev grunden til, at familiefaren fra var Himmerland valgte at dræbe sine døtre - angiveligt i et mislykket selvmordsforsøg.

Forsvareren havde forud for dagens retssag håbet på, at hans klient ville få en straf, der er kortere end fængsel på livstid. Men uden held.

Dog var der én ændring i straffen: Sagens omkostninger skal nu betales af staten, skriver Ekstra Bladet.


Seneste nyt

fra Nordjylland