Rhododendronparken i Brønderslev er plaget af hærværk

Foto: Steven Vikkelsø Andersen

Foto: Steven Vikkelsø Andersen

Foto: Steven Vikkelsø Andersen

Foto: Steven Vikkelsø Andersen

Foto: Joakim Brader

1 af 5

Der er graffiti og smadrede ruder flere steder i Rhododendronparken. Nu er en 19-årig kvinde sigtet for hærværket.

For nyligt blev store dele af Rhododendronparken i Brønderslev overmalet med graffiti. 

Det hvide rækværk på broen blev malet med rød farve, ligesom der flere steder på en pavilion er blevet skrevet skældsord og malet graffiti.

Nogle frivillige unge fra Brønderslev Ungdomsråd fik hurtigt stablet et hold på benene, der har skuret og skrubbet for at gøre træværket pænt igen. 

Selv om de har fjernet en stor del af malingen, så ser der stadig sådan her ud i Rhododendronparken i dag.

  Foto: Joakim Brader

  Foto: Joakim Brader

  Foto: Joakim Brader

- Det kan ikke passe, at nogen skal svine parken til, og ødelægge det for os alle sammen. Det gør én trist og lidt arrig. Det er jo et offentligt område, der er til for os alle. Derfor ville vi prøve at fjerne det, fortæller Cecilie Krebs Etheridge fra Brønderslev Ungdomsråd.

For et par år siden fik parken en ny musikscene. I løbet af foråret har også den været plaget af hærværk. Næsten alle ruderne ved scenen blev smadret. Alle ruderne blev dengang skiftet, men nu er tre af ruderne igen ødelagte.

  Foto: Joakim Brader

Nordjyllands Politi bekræfter at have fået en anmeldelse om hærvæk i Rhododendronparken den 9. juli.

- Den har vi behandlet, og vi har efterforsket sagen. Indtil videre har vi sigtet en 19-årig kvinde fra lokalområdet for hærværket. Vi er ikke færdige med vores afhøringer, og sagen er stadig under efterforskning, siger vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi John Henriksen.

02:24

Rhododendonparken i Brønderslev oplever i stigende grad hærværk, og det forarger parkens gæster. Grafitti på broerne og smadrede ruder er efterhånden hverdag i den ellers smukke park. Det har nu fået byens ungeråd til at tage affære.

Luk video

Flere nyheder fra TV2 Nord