Richard Ragnvald satte fut i plejehjemmets julefrokost

Der blev torsdag serveret julemad, øl og snaps for alle beboere på institutioner i Hjørring Kommune. På plejecenteret Skovgaarden var julemaden også populær, men det var særligt underholdningen, der gjorde årets julefrokost til et hit.

Der bliver ikke sparet på hverken vådt eller tørt ved årets julefrokost på Plejecenter Skovgaarden i Hjørring. Sylte, medister og masser af kål har fundet vej til tallerknerne, så alt er lige, som det skal være.

- Det er da rigtig hyggeligt at få lov at prøve. Maden smager ligesom vor mors, siger Karen Svare, som er pårørende til en af beboerne på Skovgaarden.

- Vi lever godt hver eneste dag. Det kan jeg godt love dig, siger beboer Bent Knudsen.

Men er det en kende bedre i dag?

Ja, selvfølgelig er det da det. En bette snaps får vi også til. Det gør ikke spor, mener han.

Maden er altså mere end godkendt, men underholdningen er det, der for alvor bliver set frem til. For andet år i træk kommer dansktoplegenden Richard Ragnvald og optræder.

quote Selv folk, der er meget demente, synger lige pludselig med, og det er jo skønt at opleve sådan noget.

Richard Rangvald, sanger

- Der sker jo ikke for meget for de ældre på plejehjemmene, og så er det jo pragtfuldt at komme ud til sådan nogle julearrangementer og høre de ældre synge med og så synge nogle af de gamle sange, som jeg selv holder meget af. Dem kender de fra deres yngre dage, så de synger med og det er herligt, siger Richard Ragnvald.

Richard Ragnvald har travlt i øjeblikket. Siden midt i november har han været det meste af landet rundt for at optræde til arrangementer, og sådan fortsætter det indtil få dage før juleaften. Ragnvalds musik går rent ind hos plejehjemsbeboerne.

- Selv folk, der er meget demente, synger lige pludselig med, og det er jo skønt at opleve sådan noget, siger Richard Rangvald.

Den kendte dansktopsanger optræder i tre kvarter for beboerne på Skovgaarden, som både synger og vugger med. Julefrokosten er og bliver et af de årlige højdepunkter på plejecenteret.

- Det er den største fest på Skovgaarden. Det kan jeg godt sige dig, lyder det fra Bent Knudsen.

Ender I også ude i kopirummet bagved?

- Ej, det tror jeg ikke, vi gør. Det er vi vist blevet for gamle til, siger han og smiler.


Seneste nyt

fra Nordjylland