Ridepiger opdagede sommerhusbrand og tilkaldte hjælp

Tre ridepiger var det helt rigtige sted på det helt rigtige tidspunkt, da der torsdag aften blev sat brand i endnu et sommerhus.

Torsdag aften blev politi og beredskab kaldt ud til endnu en brand i et stråtækt sommerhus i Fjerritslev-området.

Branden nåede dog aldrig at udvikle sig, og skaderne efter branden som Nordjyllands Beredskab hurtigt fik slukket ned, begrænser sig til et mindre område på taget.

Det kunne dog være gået meget værre, men brandvæsnet og husets ejer kan takke tre lokale piger, for at det ikke gjorde.

Søstrene Laura og Lykke Krogh på henholdsvis 14 og 11 år var nemlig ude at ride sammen med deres veninde Signe Pallesen omkring tidspunktet for branden, og det var dem, der opdagede flammerne i husets stråtag.

- De kommer ridende, og så opdager Lykke på 11 branden og råber op. De kommer hjem i fuld galop og får alarmeret mig, og jeg ringer så til husets nabo som ringer 112 inden vi tager ned til huset igen, fortæller Lise Overgaard Krogh, der er mor til Laura og Lykke Krogh.

- Da vi kommer derned, leder vi rundt om huset efter et sted at tage vand, så vi kan komme til at slukke branden. Det finder vi også, men det er altså en lille spand, så vi når at løbe nogle gange rundt om huset inden brandvæsnet kommer frem cirka 10 minutter efter, der er blevet ringet 112, fortæller hun videre.

Det lykkedes ikke Lise Overgaard Krogh og sommerhusets nabo at få flammerne slået helt ned inden brandvæsnet ankom, men indsatsleder Claus Hermansen fortæller, at man ikke skulle bruge meget vand på at slukke branden.

Torsdagens brand er den syvende sommerhusbrand i området siden 6. oktober, og Nordjyllands Politi formoder at denne brand, ligesom de foregående er påsat. 

 

 

 


Påsatte brande i Fjerritslev-området

brand fjerritslev 112 alarm

Advokat for dømt i sagen om brandene i Fjerritslev: - Retssag bør gå om

241016 Brand i Fjerritslev

play Landsretten skærper dom: Deltidsbrandmand skal syv år bag tremmer

retten aalborg

play Anklager i brandstiftersag: - Der var beviser nok

40_percent,default_thumb

play Brandmand idømt fem års fængsel for brandstiftelse

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland