Rift om kokkeelever: Der er lærepladser til alle

Efterspørgslen på kokkeelever er stor i Nordjylland. En ny gastronomiuddannelse på EUC Nord i Hjørring skal afhjælpe problemet.

Hjørrings borgmester Arne Boelt skar den røde snor over, da gastronomilinjen på EUC Nord i Hjørring officielt blev indviet torsdag formiddag. 

- Det er simpelthen outstanding vigtigt, siger Arne Boelt om den nye uddannelse i Vendyssel.

20 elever begynder på de første to hold på gastronomilinjen, og de har alle sikret sig en elevplads.

- Der er kæmpebehov. Der er rent faktisk flere praktikpladser i Vendsyssel end vi har elever til i øjeblikket, og vi tager altid gerne flere elever, siger direktør på EUC Nord i Hjørring Neil Jacobsen

På Restaurant Møllehuset i Frederikshavn glæder restauratør Alfred Pichler sig over, at det er lykkedes at få en uddannelse placeret i Vendsyssel, som uddanner kokke. Han søger lige nu elever. 

- Hvis jeg kunne, så ville jeg gerne have to elever, siger restauratør Alfred Pichler.

At det er lykkedes at etablere uddannelsen i Vendsyssel skyldes blandt andet stor opbakning fra områdets restauratører samt Hjørring og Frederikshavn Kommuner.

- Jeg tror, at både Birgit Hansen (borgmester i Frederikshavn, red.) og jeg i de to kommuner skal være vores ansvar meget bevist, for det her er et meget vigtigt område for de to kommuner, og det skal vi bakke op om. Vi skal have det til at lykkes i de to kommuner, siger Arne Boelt, borgmester i Hjørring. 

Til sommer begynder endnu et hold kokkeelever på uddannelsen i Hjørring, og rundt omkring i Vendsyssel er restauratørere som Alfred Pichler i Frederikshavn mere end klar til at tage imod eleverne. 

- Det er svært at finde folk, som holder ved og bruger kokkefaget som en livsstil. Jeg går stærkt ud fra, at det bliver lettere at få elever nu og få nye folk ind i branchen via grundforløbet. Det er et godt initiativ, siger Alfred Pichler fra Restaurant Møllehuset.

EUC Nord har arbejdet på at få gastronmiuddannelse oprettet i Vendyssel i mere end 15 år, men først i 2016 gav undervisningsminsteren grønt lys til at uddannelse kun etableres i Hjørring. 

Alle elever på en ny gastronomiuddannelse på EUC Nord har allerede fået lærepladser.

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland