Rift om pladserne til Skagen Vinterbaderfestival

Det er endnu uvist, om Grevinde Alexandra igen næste år deltager i Skagen Vinterbaderfestival, som hun gjorde i januar i år, men hvis man ikke er grevinde og gerne vil være med, så er det i dag fredag den 1. november, man skal være hurtig på tasterne og tilmelde sig det store kolde gys i januar næste år..

Skagen Vinterbaderfestival 2020 har netop i dag fredag 1. november åbnet for billetter til næste års kolde gys i bølgerne på toppen af Danmark. 

Og arrangørerne forventer hurtigt udsolgt, da festivalen siden 2012, hvor Skagen Vinterbaderfestival startede som Danmarks første og eneste vinterbaderfestival, har oplevet en støt stigende interesse også fra norske vinterbaderklubber.

For mange vinterbadere er det blevet en fast tradition at deltage i vinterbaderfestivalen hvert år og at kombinere vinterbadning med andre skønne oplevelser i Skagen.

- Hvert år er vi helt benovede og taknemmelige over den enorme interesse. Det betyder selvfølgelig, at der er rift om pladserne og at der desværre kan være nogle, som må gå forgæves. Derfor opretter vi igen en venteliste, hvis det bliver aktuelt. For os som arrangører står det gode værtskab og hyggelige samvær i centrum samtidig med at vi gerne vil sikre at alle får en god oplevelse. Vi har mange gengangere blandt deltagerne, så det føles næsten som at få familie og venner på besøg hvert år, siger formanden for vinterbaderklubben Isbryderne Mette Hust.

Det sociale samvær står helt centralt for såvel deltagere som arrangører af Skagen Vinterbaderfestival, så derfor er der sat et loft over antallet af deltagere med et maksimum på 350 i alt - og man forventer, at der igen i år bliver udsolgt inden for et døgn.

Vinterbaderfestival brander Skagen 

I Turisthus Nord har man gennem en længere årrække arbejdet målrettet med at udvide helårsturismen blandt andet gennem events i ydersæsonen. Her er der ingen tvivl om, at Skagen Vinterbaderfestival spiller en uvurderlig rolle i brandingen af Skagen som vinterdestination.

- Jeg er enormt stolt over, at Skagen Vinterbaderfestival hvert år trækker så mange glade vinterbadere til Skagen. Det er i høj grad Isbrydernes fortjeneste, da de yder et helhjertet værtskab og stort engagement. Og så må vi ikke glemme Skagens unikke natur – den er noget ganske særligt også om vinteren, siger turistdirektør René Zeeberg.

Grevinde Alexandre sprang ud som vinterbader til rekordfestival i Skagen

Grevinde Alexandra kommer måske

I januar i år fik Skagen Vinterbaderfestival et ekstra fokus, da Grevinde Alexandra sprang i de kolde bølger som vinterbader i Skagen.

Det er dog endnu uvist, om Grevinden igen til januar dukker op, men hun skal være særdeles velkommen, lyder det fra Skagen.

- Den store pressebevågenhed, Grevinde Alexandra tiltrak, det gav en enestående markedsføring af Skagen, og med det som afsæt så vil Turisthus Nord arbejde for at tiltrække flere vinterbaderturister blandt andet gennem en række vinterbaderguidede ture i samarbejde med Isbryderne, så flere kan opleve Skagens smukke natur om vinteren, lyder det fra turistdirektøren.

Skagen Vinterbaderfestival arrangeres af Skagen Vinterbaderklubben Isbryderne i samarbejde med Turisthus Nord. Vinterbaderfestivalen finder sted fra den 23.-26. januar 2020.

Grevinde Alexandra kastede sig i januar ud som vinterbader i Skagen

 


Seneste nyt

fra Nordjylland