Rigtige mænd på sosu-kursus

SOSU Nord tilbyder uddannelsesforløb hvor mænd i fred og ro kan prøve branchen af. Det sker med kurset "Rigtige mænd, der vil have meningsfyldt arbejde".

Mænd i plejesektoren
Mænd er et sjældent syn i plejesektoren, det er endnu kun få steder, der er så heldige at have en mand ansat.
På SOSU Nord vil man gerne gøre sit til at råde bod på det.

Med kurset "Rigtige mænd, der vil have meningsfyldt arbejde" tilbyder skolen et uddannelsesforløb, hvor mænd i fred og ro kan få lov at prøve branchen af. Og det er der mange mænd som gerne vil.

- Det vil være godt, hvis plejeområdet kan få tilført lidt flere mænd. Der er forskel på den måde mænd og kvinder arbejder på og på den måde de snakker med borgerne. Mænd kan snakke med hinanden om fodbold og maskuline ting og kvinder snakker om de bløde værdier i tilværelsen. Der er lige stort behov for begge dele, siger uddannelseskonsulent Gitte Hundstrup.

Flere mænd i sektoren
Med kurset håber SOSU Nord at kunne få lidt flere mænd i gang med et helt uddannelsesforløb, og det ser ud til at lykkedes.

- Jeg kunne godt tænke mig en uddannelse indenfor hjemmeplejeområdet, og har overvejet det allerede inden dette kursus, men nu er jeg sikker. Håber jeg kommer ind, siger kursist Thomas Rubien, fra Ny Rønnebjerg og fortsætter. Vi mader hinanden og børster tænder på hinanden. Det er ok, for han er jo blind og har brug for hjælp.

Forskellige muligheder
Kursisterne kommer med forskellige mål for øjet. Nogen vil gerne inden for portørområdet og andre vil inden for hjemmeplejen. På kurset er der mulighed for at teste portørområdet, det specialpædagogiske område med handicappede voksne, det psykiatriske område samt hjemmeplejeområdet. Der undervises bl.a. i hygiejne, voldsforebyggelse, praktisk hjælp til ældre og i medarbejderes personlige ressourcer.

- Jeg var i gang med en social- og sundhedshjælperuddannelsen, det er snart 10 år siden, men den gang var der ikke så mange mænd inden for området. Kvinderne synes jeg greb tingene forkert an, men jeg er jo en mand, og vi mænd gør ikke altid tingene på samme måde som kvinder, så jeg stoppede midt i anden praktikperiode. Men nu vil jeg gerne i gang igen, jeg kunne godt tænke mig at blive social- og sundhedsassistent, siger kursist Preben Fredberg, fra Aalborg.


Seneste nyt

fra Nordjylland