Rikke Nielsen og Lykkeliga vinder handicappris

Den tidligere håndboldspiller har vundet Aalborg Kommunes handicappris for sit arbejde med håndboldprojektet Lykkeliga.

Lykkeliga begyndte i det små med et enkelt håndboldhold for børn med udviklingshandicap. Men den tidligere håndboldspiller Rikke Nielsens idé blev hurtigt en kæmpe succes, og nu er der mere end 36 klubber med 575 spillere over hele landet. Selv Færøerne har et hold mens, der også er efterspørgsel efter et på Grønland.

Der har undervejs været stor opbaknings til projektet, og tirsdag fik Rikke Nielsen endnu et skulderklap, da hun modtog Aalborg Kommunes Handicappris 2018 for sit arbejde med Lykkeliga.
 
Prisuddelingen fandt sted på Værestedet Perlen i Vestbyen i Aalborg, hvor lokalerne var fyldt med gæster, heriblandt de 10 andre nominerede til prisen. Rikke Nielsen løb med prisen i et tæt finalefelt, og det var naturligvis en glad vinder, der modtog den fine hæder.
 
- Jeg er utroligt stolt over at få den her pris af Aalborg Kommune, fordi det jo netop startede heroppe. Den anerkendelse bekræfter mig også bare i at Lykkeliga har ramt et langt større behov, end vi troede til at begynde med, siger Rikke Nielsen.
 
Det var rådmand Mads Duedahl, fra Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune der overrakte prisen og han var glad for at Rikke Nielsen og Lykkeliga fik prisen.

- Vi kan være så stolte af, at vi har sådan et projekt startet heroppe fra. Lykkeliga, og i dag personificeret ved Rikke Nielsen, er jo et stort brand for ikke bare Aalborg Kommune, men også handicapidrætten, på landsplan. Jeg er imponeret over at håndboldsporten giver de her børn et unikt fælleskab, og at konceptet Lykkeliga og giver familier med børn med udviklingshandicaps et holdepunkt sammen. Fælleskabet griber her langt udover bare håndbold og håndboldtræning – det er stort, siger Mads Duedahl.


Seneste nyt

fra Nordjylland