Risikerer administration: Læsø Kommunes økonomi bløder

04:21

Kommunen risikeret at blive sat under administration

- Vi skal have knækket kurven, ellers ryger vi under administration, siger Læsøs borgmester Tobias Birch Johansen.

1 af 2

Fortsætter tendensen, skal kommunen under administration. Vi skal se økonomien igennem med lup, siger borgmester Tobias Birch Johansen.

Det går den forkerte vej med økonomien i Danmarks mindste kommune. Faktisk står det så skidt til med likviditeten, at Læsø Kommune risikerer at ryge under administration af staten til efteråret. 

Det oplyser borgmester Tobias Birch Johansen, som skal holde møde med økonomiudvalget om situationen mandag. 

- Udligningsreformen går alt for hårdt ud over de små kommuner. Prognosen viser, at vores likviditet er faldende, og at vi kommer under 1.000 kroner pr. indbygger til efteråret, hvis udviklingen fortsætter. Derfor må vi se tallene efter i sømmene, siger borgmesteren. 

- Nu præsenterer vi tallene for økonomiudvalget i morgen, og så håber jeg, at udvalget beslutter at se tallene igennem en ekstra gang for at se, om vi har brugt pengene rigtigt. Om vi for eksempel skulle have finansieret udgifter via lån i stedet for at betale ved kassen, eller om der er investeringer, som ikke har givet det forventede afkast, forklarer han. 

Læsø Kommune er langtfra samme størrelse som tidligere, og indbyggertallet er faldet fra knap 3.000 til 1.800 på 25 år. Og befolkningstallet forventes at falde til omkring 1.500 i 2030. 

- Vi er selvfølgelig nødt til at være åbne for at genåbne budgetterne allerede til foråret, hvis vi ikke knækker kurven med det samme, varsler Tobias Birch Johansen. 

Borgmesteren er med i vores udsendelse klokken 19.30. 

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord