Roblon udvider forretingen i USA

Frederikshavn-virksomhedens amerikanske selskab har indgået en treårig aftale om levering af produkter til vindmølleindustrien.

Det er en aftale til mange millioner - altså millioner af amerikanske dollars, som Frederikshavn-virksomheden Roblon A/S netop har indgået i USA.

Roblon overtog i april 2017 virksomhedsaktiviteter fra den amerikanske børsnoterede koncern Chase Corporation. I den forbindelse etablerede Roblon A/S et amerikansk selskab, Roblon US Inc., Hickory, North Carolina, som nu overtager aktiviteter fra firmaet Neptco Inc., som er en del af Chase Corporation. 

På baggrund af overtagelsen i 2017 og de nyligt overtagede aktiviteter kan Roblons amerikanske afdeling udvide forretningen ved at investere yderligere i produktionsanlæg, licens og varebeholdninger til produktion af fiberbaserede produkter til vindmølleindustrien, og indgår samtidigt en 3 års projektkontrakt med Ria Blades, der er ejet af den tyske vindmølleproducent Senvion.

Kontrakten omhandler levering af produkter, der indgår i Senvion koncernens produktion af møllevinger, og der vil over kontraktperioden på tre år være et salgsmæssigt potentiale på op til 15-20 millioner US Dollars. I kontrakten er der indbygget mulighed for forlængelse af leverancer efter de 3 år.

Såvel dele af Roblons nuværende produktionskapacitet som det nytilkøbte produktionsanlæg, vedrører produktionsteknologi til fremstilling af specielle fiberbaserede løsninger, som både retter sig mod den fiberoptiske kabelindustri, men som også kan finde anvendelse i andre industrier. I dette konkrete tilfælde vindmølleindustrien.

Udvidelsen i USA kommer forventeligt til at blive afspejlet i Roblons regnskab. Koncernen forventer, at omsætningen vil stige med omkring 20 millioner kroner fra 235 millioner kroner til 255 millioner kroner, mens årets resultat før skat forventes af stige fra 25 til 28 millioner kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland