Robotter på sommerskole

Et helt nyt tilbud til unge fra Aalborg Universitet

Som noget helt nyt arrangerer Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet i år en sommerskole med fokus på robotteknologi.

Summerschoolen er målrettet gymnasie- og htx-elever, der har lyst til at bruge en uge af sommerferien på at lære om robotteknologi, prøve at bygge en robot i praksis og samtidig have det sjovt.

Det foregår i uge 31, dvs. fra mandag den 30. juli til lørdag den 4. august. Den første dag bliver deltagerne opdelt i grupper, hvor hver gruppe i løbet af ugen skal konstruere en robot, der skal kunne forskellige ting.

Resultatet skal være klart fredag aften, hvor den store konkurrence finder sted.

I løbet af ugen vil der også være foredrag fra forskere fra Aalborg Universitet, der arbejder med forskellige emner inden for elektronik og datateknik, og der vil være mulighed for at høre studerende fortælle om, hvordan det er at være studerende på Aalborg Universitet.

Adjunkt Jens Myrup Pedersen, der er ansvarlig for sommerskolen, siger:

- Vi har lavet et rigtigt godt tilbud til unge, der interesserer sig for teknologi. De får mulighed for at bruge en uge på at lære teknologi på en sjov måde og samtidig høre om de muligheder, der ligger i et fremtidigt studium inden for elektronik eller datateknik".

Der er stadigvæk ledige pladser, og det er muligt at tilmelde sig frem til på mandag den 18. juni.


Seneste nyt

fra Nordjylland