Rockere tilkendt erstatning

To fuldgyldige medlemmer af Bandidos er ved Vestre Landsret tilkendt erstatning efter de har været fængslet i forbindelse med en sag fra 2007, hvor William Lennon Davis blev dræbt af 14 knivstik. De to blev først sigtet for manddrab og siden for vold med døden til følge. Men begge mænd blev frikendt.

De to mænd på henholdsvis 30 og 36 år har krævet erstatning, efter de begge blev fængslet efter et klammeri mellem Bandidos og indvandrerbanden Blågårdsgruppen fra København. Ved episoden blev William Lennon Davis dræbt af 14 knivstik, slag og spark.

De to mænd havde ifølge anklageskriftet deltaget i en fest hos Bandidos i Skalborg. Om natten tog de til fest på diskotek Tiger i Jomfru Ane Gade sammen med flere andre medlemmer af Bandidos. 

På diskoteket Tiger kom rockerne op at slås med en gruppe fra Aarhus. Overvågningsvideoer har sidenhen vist Bandidosgruppen kaste flasker efter de andre. Videoen viser også den 30-årige, der tager er stol op og går mod den anden gruppe.

Den 30-årige var ifølge anklageskriftet efterfølgende i politiets varetægt i 18 timer. Den 3. juli 2007 blev han igen anholdt. Han forblev i politiets varetægt i et år og tre måneder, hvor han i længere tid var sigtet for manddrab. Sigtelsen blev sidenhen ændret til vold med døden til følge. Den 30-årige blev frifundet den 8. oktober 2010.

Den 36-årige blev varetægtsfængslet fra den 6. juni 2007 frem til den 7. oktober 2008. Han blev ligeledes sigtet for manddrab, som sidenhen blev ændret til vold med døden til følge. Han blev efterfølgende dømt for vold med en flaske, men ikke for vold med døden til følge.

Overvågningsvideoen fra den aften, hvor overfaldet skete, viser ikke selve det dødelige overfald på William Lennon Davis, men to andre medlemmer af Bandidos blev idømt henholdsvis syv og otte års fængsel for drabet.

De to Bandidos-rockere er begge blevet tilkendt erstatning på henholdsvis 366.600 kroner og 454.750 kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland