Rockerklubber optager evnesvage

Det er i mange tilfælde psykisk udviklingshæmmede, der udfører det grove håndarbejde for landets rockerklubber. Det siger en ejer af et privat behandlingshjem i Hjørring.

Mange af de psykisk syge og udviklingshæmmede borgere, der egentlig skulle i behandling, kan i stedet udføre grov kriminalitet for rockere og andre kriminelle grupper. Et af de steder, det finder sted, er i Hjørring. Det skriver Ekstra Bladet i dag.

- En del af vores beboere har været tilknyttet bander og kriminelle grupperinger, og de er efter domme for meget grov kriminalitet så blevet anbragt her hos os, siger Thomas Kudahl, der er stifter og medejer af det private behandlingssted Alternativet aps i Hjørring.

Inden for de seneste år har Alternativet aps haft to, der har haft en tilknytning til disse miljøer.

- Den ene er i dag helt ude af bande-miljøet, mens den anden er gledet tilbage og formentlig er tilbage i bandemiljøet, efter at han har forladt os, fordi kommunen ikke længere ville betale
for hans ophold. De bliver udnyttet og er nemme ofre for banderne. Nogle af de meget grænseløse er jo utrolig gode håndlangere for rockerne, siger Thomas Kudahl.

Grænseløse mennesker
Den udlægning bakkes op af Rigspolitiets ekspert i bandekriminalitet, Kim Kliver.

- Selv om der ikke er tale om noget stort antal, så er netop meget grænseløse mennesker fantastiske soldater, når banderne skal forsvare deres territorier med tilhørende kriminelle aktiviteter. Det er netop en type, som banderne altid har haft med i deres organisationer, siger politiinspektør Kim Kliver.

Siger det selv
På en institution i Vejle har tre dømte udviklingshæmmede selv fortalt personalet, at de er medlemmer af AK 81. Alle beskyldningerne bliver dog afvist af talsmanden for Hells Angels i Danmark, Jørn Jønke Nielsen.

- Det må vi dementere på det kraftigste. Det er ligegyldigt, om personalet siger, at det er AK81. Det vigtige er, om jeg siger det, for jeg ved, hvem der er AK81. Jeg er talsmand for HA, og derfor siger jeg, at det ikke passer, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland