Rod gør naboens hus usælgeligt

Som TV2/Nord søndag kunne fortælle, bor mange nordjyder nabo til ejendomme, som flyder med rod. Sådan en ejendom finder man også i Frederikshavn, og det er til stor frustration for naboen, som ikke kan sælge sit hus på grund af rodet.

Det er ikke med sin gode vilje, at Martin Kragelund kigger ind over plankeværket til sin nabo på Gærumvej i Frederikshavn.

- Vi bor ved siden af en genbrugsplads, og hver dag, vi går ud af vores kære hus, ser vi ind i en stor dynge affald, siger Martin Kragelund.

Frederikshavn Kommune og politiet har været forbi hos Martin Kragelunds nabo. Der er udstedt et påbud, om at han skal rydde op - og naboen får hver måned bøder for ikke at fjerne rodet - men der er intet sket.

- Myndighederne mener jo selv, at de har alle redskaber til det, men redskaberne virker jo åbenbart ikke, siger Martin Kragelund.

Frederikshavn Kommune kan godt forstå, at det kan være frustrerende at bo nabo til en rodet grund, men kommunen kan ikke gøre mere.

- Det begynder og ender altid ved naboskabet, og vi kan som kommune ofte ikke løse de her vanskeligheder, der er mellem naboerne. Vi skulle meget nødigt have et samfund, hvor vi som myndighed kan gå ind og fjerne ting og ændre på ting.

- Altså det er ejendomsretten vi snakker om, og den er altså grundlovsfæstet, og det skal vi altså passe meget på, om det er det, vi ønsker, siger Anders Brandt Sørensen (Socialdemokraterne), formand for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune.

Martin Kragelund og familien håber på at kunne sælge deres hus for at indfri drømmen om at flytte på landet. Men drømmen bliver nok ikke til virkelighed, før Frederikshavn Kommune griber ind.

- Det er dybt frustrerende. Vi har selv kæmpet med at få bygget vores hus op, og nu står vi til at kunne få et stort tab, fordi vi har en nabo, som er en stor svinesti, siger Martin Kragelund.


Seneste nyt

fra Nordjylland