Rengøringsfirma anmeldt: Rod i rumæneres papirer - og ingen havde fået udbetalt løn

3F har anmeldt et nordjysk rengøringsfirma til Arbejdstilsynet, efter et besøg på Skørping Skole. Formanden for 3F har aldrig tidligere set så grel en sag.

Flere rumænere har tilsyneladende arbejdet under kummerlige forhold, mens de har været ansat hos KN Rengøring, der holder til i Pandrup.

Det konkluderer 3F Aalborg, der efter et kontrolbesøg på Skørping Skole i går aftes nu har meldt rengøringsselskabet til Arbejdstilsynet.

quote Der var ganske enkelt så meget galt, at jeg næsten ikke ved, hvor jeg skal starte.

Kurt Frederiksen, formand, PSHR- gruppen, 3F Aalborg 

- Der var ganske enkelt så meget galt, at jeg næsten ikke ved, hvor jeg skal starte, siger formanden for PSHR- gruppen i 3F Aalborg, Kurt Frederiksen, som aldrig tidligere har set så grelle forhold.

Det skriver 3F i en pressemeddelse.

Kurt Frederiksen fortæller, at de rumænske rengøringsassistenter hverken kunne fremvise CPR-nummer, ansættelseskontrakt eller andre papirer, der kunne dokumentere, at de arbejdede lovligt.

Løn havde de heller ikke fået udbetalt endnu for deres indsats. De var blevet lovet henholdsvis 120 og 130 kroner i timen, men altså penge som de ikke havde fået i hænderne.

Hvem, der var hvem, kunne 3F Aalborg heller ikke på stedet skabe klarhed over. Navnene på de ansatte passede ikke med de personer, der havde fået udleveret låsebrik for at komme ind på skolen. Af sikkerhedshensyn skal alle ansatte kunne legitimere sig og have en personlig brik.

Ingen af rumænerne kan læse

Når man arbejder med rengøringsmidler, er det ifølge 3F Aalborg vigtigt, at indholdet af flaskerne står på et sprog, man som rengøringsassistent kan forstå.

Man skal nemlig kunne vide, hvordan man skal reagere, hvis man får noget af væsken i øjet.

Men rumænerne talte hverken dansk eller engelsk, og da databladene på indholdet af flaskerne stod på dansk, havde de ikke en chance for at vide, hvad de egentlig arbejdede med.

At ingen af rumænerne heller ikke kan læse, gjorde ikke sagen bedre.

Nærmere samtaler med de menige medarbejdere viste desuden, at to af dem slet ikke har en telefon, og derfor ikke kan kontakte lederen, hvis uheldet er ude.

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland