Rod i TV2/Nords repræsentantskab

Repræsentantskabet er i øjeblikket uden formand. Den tidligere formand Torben Pedersen er stoppet. Officielt fordi han ikke længere arbejder for den virksomhed han repræsenterede - men ifølge flere kilder er det kun den halve sandhed.

På TV2/Nords repræsentantskabsmøde i går aftes på Kultur og Erhvervscenter Jammerbugt blev det meddelt, at den nuværende formand Torben Pedersen er stoppet. Der er derfor indkaldt til ekstraordinær generalforsamling, så der kan blive valgt en ny formand til resten af den indeværende periode.

Men ifølge flere kilder er årsagen til den nuværende formands fratrædelse ikke helt så ligetil. ifølge TV2/Nords oplysninger har Torben Pedersen de sidste fire år været medlem af repræsentantskabet på et falskt mandat. Han har repræsenteret Dansk Industri - men det har de ikke været klar over.

- Jeg talte med en underdirektør i DI 11. marts og det forundrede hende at Torben Pedersen repræsenterede dem. Det gav hende anledning til at kigge tilbage i tiden. Jeg har det indtryk, at de har brugt det til at stramme op på deres rutiner og kontrolforanstaltninger, siger Henrik Skaarup, formand for TV2/Nords bestyrelse og advokat.

DI vil ikke kommentere sagen, men fortæller at de normalt udpeger lokale virksomhedsrepræsentanter til sådanne poster og ikke folk fra egne rækker.

Henrik Skaarup fortæller, at bestyrelsen vil være mere opmærksomme på den slags situationer i fremtiden.

- Vi kan ikke lave om på fortiden, men vi kan sørge for også at opstramme rutinerne her i huset, så den slags ikke gentager sig. Og så vil vi lade vores eksterne advokat undersøge hvorvidt der skal ske et juridisk efterspil, siger han.

Torben Pedersen har ikke ønsket at kommentere sagen.


Seneste nyt

fra Nordjylland