Røde Kors sommerlejr i fare

 Røde Kors sommerlejr i fare

I 30 år har belastede børn fra Vesthimmerlands kommune kunnet komme på en uges sommerlejr, men nu er tilbuddet i fare. Kommunen vil bruge nogle af støttekronerne på andet socialt arbejde, og det kan betyde at lejren ikke kan løbe rundt.    

Rico Sørensen har været frivillig hjælper på Røde Kors lejren i 10 år. Nu frygter han at det er slut med at give udsatte børn sommerminder.

- Det kommer til at gå ud over nogle børn som har brug for at komme af sted. Lejr-oplevelsen giver også forældrene lidt luft i hverdagen, fortæller den 28-årige frivillige hjælper til TV2 / Nord.

Vesthimmerlands Kommune har tidligere afsat 170.000 kroner til lejren, men nu skal pengene også kunne bruges til andre sociale formål. Desuden vil kommunen stramme kravene til hvem der kan deltage. Kun Børn der er visiteret af de sociale myndigheder kan komme med.

- Man kan ikke afvise at der er nogle børn der ikke længere kan komme med på sommerlejren. Når vi laver en paragraf 50 undersøgelse af et barn, tjekker vi også om forældrene selv kan betale for ferieopholdet, og i de tilfælde vil kommunen ikke betale, fortæller formanden for Vesthimmerlands Kommunes socialudvalg, Kurt Friis Jørgensen (Venstre).                 

Hvert år har 30 - 40 børn haft muligheden for at være med, men nu er det uvist hvor mange børn kommunen godkender. Røde kors skal mindst have 22 tilmeldte børn - ellers bliver lejren aflyst. 

Rico Sørensen vil fortsætte med at kæmpe mod politikernes beslutning, for da han som ti-årig mistede han sin far i en trafikulykke, hjalp Røde Kors lejren ham videre. 

- Jeg fik et rygstød af at være med på lejren og det gjorde mine søskende også. Jeg fandt ud af at jeg var ligeså meget værd som de andre børn, siger Rico Sørensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland