Røg blev hvirvlet rundt på sygehus

Foto: Per Frank Paulsen

Torsdag eftermiddag var der en mindre brand på Sygehus Vendsyssel. Der udviklede sig røg ved ventilationsanlægget, der blev cirkuleret rundt på dele af sygehuset.

Der var både politi, ambulancer, lægebil og beredskab til stede, da der var melding om brand på Sygehus Vendsyssel i Hjørring torsdag eftermiddag. Flere steder på sygehuset kunne man lugte røg, og klokken 16:24 blev der slået alarm.

Da indsatsleder ved Beredskabet i Hjørring nåede frem, viste det sig, at branden var ganske lille. Der var gået ild i en cirka en meter gummifuge i ventilationsanlægget. Ilden blev antændt, da der blev svejset tagplader på i forbindelse med renovering af sygehuset. Røgen fra ilden blev hurtigt hvirvlet rundt gennem ventilationsanlægget.

Dermed kunne både personale og patienter i den høje bygning ud til Bispensgade hurtigt lugte røg. Men branden var ifølge indsatsleder Jesper Ludwigsen ganske lille, og det tog ikke mere end en halv time for beredskabet at slukke branden. Men alligevel var der masser af redningsfolk på stedet.

-Når der er melding om brand på et sygehus, bliver der aktiveret en hel masse, hvis nu, der skulle ske noget. Ambulance, lægebil og politi til stede. For en sikkerheds skyld, siger Jesper Ludwigsen.

Beredskabet på stedet konstaterede hurtigt, at der ikke var nogen grund til at evakuere patienterne. 

http://www.tv2nord.dk/artikel/roeg-blev-hvirvlet-rundt-paa-sygehus

 

Flere nyheder fra TV2 Nord