Rørt enke: - Statuen ligner Harald så godt

00:26

Harald Nielsen enke, Rudi Nielsen, er ikke i tvivl om, at hendes mand ville have elsket den statue, der mandag blev afsløret af ham i Frederikshavn.

Mandag aften var en bevægende aften for 74-årige Rudi Nielsen. I 52 år var hun gift med fodboldlegenden Harald Nielsen, som bare 73 år gammel døde i august 2015. 

For første gang siden dødsfaldet kunne hun mandag aften se sin mand i 3D - da en ny statue til minde om Harald Nielsen blev afsløret foran Arena Nord i Frederikshavn.

Statuen forestiller en 2,5 meter høj Harald, der er ved at sparke en fodbold i retningen af sin gamle arbejdsplads, Alfa Diesel. Og det var en statue, der i den grad begejstrede og rørte Rudi Nielsen.

- Jeg synes, den er fantastisk flot. Og jeg har jo slet ikke set den forinden, så jeg var meget rørt, da jeg så den. For den ligner rigtig godt - det hele på ham. Også bagdelen, som vi står ved nu, sagde Rudi Nielsen med et varmt smil til TV2 Nord. 

Læs også Her er han: Guld-Haralds statue afsløret i Frederikshavn

Hun var heller ikke i tvivl om, hvordan hendes nu afdøde mand ville have reageret på denne seneste hædersbevisning, Frederikshavn har givet ham:

- Han ville have været utroligt stolt. Meget stolt. Det kan være, han kigger med deroppe fra, sagde Rudi Nielsen.

Harald Nielsen blev i 1960'erne kendt som Guld-Harald. Han spillede 14 landskampe for Danmark, inden han i 1961 drog til Italien og blev professionel fodboldspiller for Bologna. I 1967 blev han solgt til Inter for seks millioner kroner - og dermed blev han den dyreste fodboldspiller nogensinde på det tidspunkt.

Harald og Rudi Nielsen mødte hinanden under optagelserne til filmen "Far til fire for fuld musik". Bare to år senere blev de gift.

Flere nyheder fra TV2 Nord