To røverier på én måned: Nu er gaderøveren varetægtsfængslet

Onsdag var den 29-årige gaderøver i grundlovsforhør. Nu er han varetægtsfængslet.

Tirsdag blev en 29-årig mand fanget, efter han røvede en kvinde for kontanter, hun netop havde hævet i Danske Banks hæveautomat på Algade i Aalborg.

I dag, onsdag, har han været i grundlovsforhør, og er nu blevet varetægtsfængslet i fire uger for at frarøve den 27-årige kvinde 450 kroner. 

Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi, Jette Rubien.

- Han er sigtet for to forhold af røveri, og han er nu blevet varetægtsfængslet i fire uger, så vi kan undgå risikoen for røveri igen og efterforske sagerne dybere, sige Jette Rubien.

Den 29-årige mand er blandt andet netop sigtet for at frarøve den 27-årig kvinde 400 kroner, hun lige havde hævet og 50 kroner fra kvindens pung.

Manden flygtede, men blev fanget af to vidner. Det lykkedes ham dog at slippe fri, og netop fordi han kæmpede imod de to vidner, sigtes han for røveri i stedet for tyveri. Blot ti minutter senere lykkedes det dog nogle andre vidner at fange og fastholde manden indt til Nordjyllands Politi ankom.

- Han nægter sig skyldig, men erkender, at han har et misbrug af morfin og heroin, og impulsivt har frarøvet den 27-årige kvinde de 450 kroner, siger Jette Rubien. 

Den 29-årige mand er også sigtet for et røveri den 2. marts i år. Her har han frarøvet 5.200 kroner og en mobil til en værdi af 2.200 kroner fra en ældre mand. Ifølge et vidne skubbede han hårdt til manden og slog ham med flere knytnæver i ansigtet, så han faldt om. Efterfølgende tømte han den ældre mands lommer.

- Han nægter sig også skyldig i dette forhold, og forklarer, at han kender den ældre mand fra misbrugsmiljøet, og at manden skyldte ham penge. Han siger, at der ikke er tale om røveri, da han fik overleveret pengene fra manden, men vi har et vidne, som siger noget andet, siger Jette Rubien.

Nu skal den 29-årige mand varetægtsfængsles til den 2. maj, og det er ikke kæret.


Seneste nyt

fra Nordjylland