Romerlysbøder til AaB og FCK

Balladekampen mellem AaB og FCK får nu sin straf. FCK skal betale 100.000, AaB 10.000 kroner.

Romerlys i hobevis, tilskuerballade og en kampafbrydelse koster FC København 100.000 kroner.

Det har disciplinærudvalget i Dansk Boldspil-Union (DBU) besluttet skal være konsekvensen for FCK oven på superligakampen i Aalborg 4. marts mod AaB.

Her brændte dele af FCK-tilhængerne romerlys af i stor stil, og opgøret blev midlertidigt afbrudt af dommer Michael Johansen.

- Udvalget finder det helt uacceptabelt, at kampen i flere tilfælde må afbrydes, herunder spillerne sendes i omklædningsrummet, mens den sikkerhedsansvarlige og dommeren vurderer om kampen overhovedet kan genoptages, skriver udvalget i en pressemeddelelse.

- Det kan ingen af fodboldens interessenter være tjent med, og det skader alt andet lige fodboldens omdømme, hvis ikke publikum kan føle sig tryg i forbindelse med afviklingen af en superligakamp, lyder det fra udvalget.

Det er fjerde gang i denne sæson, at FCK-tilhængernes opførsel på udebane har været en sag i disciplinærudvalget.

Tidligere på måneden blev FCK idømt bødestraffe på henholdsvis 10.000 og 25.000 kroner for balladesag nummer to og tre. De sager stammer fra efteråret.

AaB straffes med 10.000 kroner i bøde, fordi en baneløber stormede ind på banen i samme kamp.

Det skete i slutfasen af opgøret, som igen blev afbrudt. Baneløberen kom fra et af de afsnit, hvor der sad AaB-fans, og derfor får nordjyderne bøden for ikke at have forhindret baneløberen i at komme ind på banen.

Baneløberen havde retning mod FCK's brasilianske midtbanespiller Claudemir, men baneløberen blev stoppet, inden han nåede frem til Claudemir eller andre spillere.


Seneste nyt

fra Nordjylland