Romerlysbøder til AaB og FCK

Bøder til FCK og AaB efter skandalekampen. Foto: TV2/Nord

Balladekampen mellem AaB og FCK får nu sin straf. FCK skal betale 100.000, AaB 10.000 kroner.

Romerlys i hobevis, tilskuerballade og en kampafbrydelse koster FC København 100.000 kroner.

Det har disciplinærudvalget i Dansk Boldspil-Union (DBU) besluttet skal være konsekvensen for FCK oven på superligakampen i Aalborg 4. marts mod AaB.

Her brændte dele af FCK-tilhængerne romerlys af i stor stil, og opgøret blev midlertidigt afbrudt af dommer Michael Johansen.

- Udvalget finder det helt uacceptabelt, at kampen i flere tilfælde må afbrydes, herunder spillerne sendes i omklædningsrummet, mens den sikkerhedsansvarlige og dommeren vurderer om kampen overhovedet kan genoptages, skriver udvalget i en pressemeddelelse.

- Det kan ingen af fodboldens interessenter være tjent med, og det skader alt andet lige fodboldens omdømme, hvis ikke publikum kan føle sig tryg i forbindelse med afviklingen af en superligakamp, lyder det fra udvalget.

Det er fjerde gang i denne sæson, at FCK-tilhængernes opførsel på udebane har været en sag i disciplinærudvalget.

Tidligere på måneden blev FCK idømt bødestraffe på henholdsvis 10.000 og 25.000 kroner for balladesag nummer to og tre. De sager stammer fra efteråret.

AaB straffes med 10.000 kroner i bøde, fordi en baneløber stormede ind på banen i samme kamp.

Det skete i slutfasen af opgøret, som igen blev afbrudt. Baneløberen kom fra et af de afsnit, hvor der sad AaB-fans, og derfor får nordjyderne bøden for ikke at have forhindret baneløberen i at komme ind på banen.

Baneløberen havde retning mod FCK's brasilianske midtbanespiller Claudemir, men baneløberen blev stoppet, inden han nåede frem til Claudemir eller andre spillere.

Har du et godt tip?

Flere nyheder fra TV2 Nord