Romkugler og marathon

Romkugler og marathon lyder ikke umiddelbart til at have noget med hinanden at gøre. Men i dag var der altså intet mindre end Romkuglemarathon i Hjallerup - til fordel for den tidligere Aalborg Håndbold-spiller, Daniel Svensson, efter at han har kæmpet en hård kamp mod kræft.

Bentøjet skulle stå sin prøve i dag i Hjallerup til Romkuglemarathon. Og selvom det lyder festligt, så var der en mere alvorlig side af marathonløbet.

Overskuddet fra løbet gik nemlig til Daniel Svensson, der før har spillet for Aalborg Håndbold. Tidligere på året fik han konstateret lymfekræft, men han er nu rask og spiller for Skjern Håndbold.

Daniel Svensson anede intet om at overskuddet ville gå til ham personligt, så han blev overrasket med et rejsegavekort på 19.000 kroner.

-Jeg er ekstremt rørt. Det er virkelig en varm, varm følelse at stå med. Jeg var nærmest målløs, og det er ikke så tit, jeg er målløs, siger Daniel Svensson.

Det er hans gode ven, Søren Klinsmann, der har arrangeret maratonløbet.

- Jeg er meget stolt og beæret over, at så mange løber for Daniel, siger en tydeligt rørt Søren Klinsmann.

Marathonløbet, som også blev kaldt Romkugleløbet, havde en helt speciel betydning for Daniel. Derfor var der 1680 romkugler, som løberne kunne forsyne sig med.

- Det startede med, at jeg under mit sygdomsforløb i Tyskland spiste romkugler hver onsdag - og så kaldte jeg det romkugledag, siger Daniel Svensson.

Og efter løbet blev der smovset romkugler til den store guldmedalje.


Seneste nyt

fra Nordjylland