Rønner kan fortsat fjernes

Nedrivningerne af faldefærdige huse kan fortsætte, selv om den 250 millioner kroner store indsatspulje er brugt op.

Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har åbnet op for, at nedrivningen af faldefærdige huse kan fortsætte, selv om kommunerne har brugt den pulje af penge, som var sat af til nedrivningerne. Kommunerne kan nemlig bruge penge, der ellers er øremærket til byfornyelse.

Flere kommuner har tidligere opfordret Carsten Hansen til at gøre det muligt at bruge penge fra byfornyelsespuljen til nedrivninger.

- Det har været svært at bruge byfornyelsespengene indtil nu i forhold til nedrivning. Nu kan man sige, at lemper man på reglerne og siger, at de direkte er anvendelige på dem måde, jamen så er det en stor forbedring for kommunerne. Vi må sige at renoveringspuljerne, nedrivningspuljerne og det at få ryddet op, det har været en stor succes indtil nu, siger borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (V).

Minister for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, sender tirsdag et brev til kommunerne, hvor han fortæller at der på finansloven er afsat 278 millioner til byfornyelse. En del af de penge kan bruges til at fortsætte nedrivningerne af boliger i landdistrikterne.

- Landdistrikterne står over for store udfordringer. Og vi må erkende, at den samfundsmæssige og økonomiske udvikling i de seneste år har ramt hårdt i vores yderområder. Ikke mindst dårlige og faldefærdige boliger er blevet et mere påtrængende problem, siger Carsten Hansen.

Flere Nordjyske kommuner har indtil videre gjort brug af puljen til nedrivninger. Morsø Kommune er den kommune, der har revet næst flest faldefærdige huse ned med 178 nedrivninger. I Mariagerfjord Kommune er der fjernet 64 huse, og i Jammerbugt Kommune er tallet 48. Og selv om Jammerbugt Kommune selv havde sat penge af i budgettet til nedrivning af gamle huse, så vil statstilskuddet stadig blive nødvendigt.

- Der er brug for nye penge til nedrivning i Jammerbugt Kommune, og vi vil selvfølgelig søge ind for at bruge nogle af byfornyelsespengene til at rive ned i Jammerbugt Kommune, siger Mogens Gade.

I 2010 og 2011 var der afsat 250 millioner kroner i en indsatspulje til renovering og nedrivning af faldefærdige huse i landdistrikterne.


Seneste nyt

fra Nordjylland