Rørt købmand: - Min drøm ved at blive opfyldt

Han fik nej fra både banker og realkreditinstitutter til at låne penge til en større udvidelse af sin købmandsforretning. Takket være stor opbakning fra de lokale, har købmanden i Øster Brønderslev i dag alligevel kunnet holde rejsegilde på en ny kæmpestor tilbygning.

Borgerne i Øster Brønderslev har købt folkeaktier for 2,3 millioner kroner. Nu kan købmandens drøm om en langt større forretning snart stå klar.

- Det rører mig dybt, at borgerne i den grad står bag mig. Det er en meget stor dag. En drøm der er ved at gå i opfyldelse, siger købmand Jan Jæger.

Der er tale om en 560 kvadratmeter stor tilbygning til forretningen. Købmanden glæder sig til at byde byens 1.100 borgere velkommen indenfor.

- Hver nat drømmer jeg om hvordan forretningen skal indrettes, siger købmanden.

Drømmen så ellers ikke ud til at kunne blive til noget som helst, da banker og realkreditinstitutter for tre år siden nægtede at låne købmanden penge. Men med hjælp fra 147 lokale, der har købt folkeaktier er projektet alligevel blevet til noget.

- Priserne på vores huse vil falde, hvis vi ingen dagligevareforretning har i byen. Derfor har jeg købt en aktie, siger pensionist Kaj Larsen.

- Vi kan ikke simpelthen undvære vores butik, så jeg har aldrig været i tvivl om at jeg ville støtte ham, siger pensionist Gurli Pedersen, der også har købt en folkeaktie.

Folkeaktierne er blevet udbudt i størrelsen fra 10.000 til 25.000 kroner. Fra 2017 og 10 år frem kan aktionærerne så købe varer hos købmanden for det beløb de har købt aktier for.

Takket være Øster Brønderslev-borgerne kan købmanden indvie sin nye store forretning sidst i november.

Foruden borgerne har også Vækstfonden og Købmændenes Finansieringsselskab lånt Jan Jæger penge til tilbygningen, der løber op i ialt otte millioner kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland