Roskilde Festival i Aalborg

 Roskilde Festival i Aalborg

Roskilde Festivallens kampagne "Green Footsteps" er i dag i Aalborg, for at feste med nordjyderne og give dem en smagsprøve på en grønnere bevisthed.

Fredag eftermiddag og aften besøger Roskilde Festivallens arrangører Aalborg. Her fester de sammen med nordjyderne på Gammeltorv for at fejre miljøet.

Netop miljø og klima er temaet for dette års Roskilde Festival. Derfor rejser arrangørerne rundt i landet med kampagnen 'Green Footsteps'

- Vi sætter fokus på klimaforandringerne i år. Det gør vi, fordi vi gerne vil gøre noget ved det, siger Nikolaj Rasmussen, der er projektleder for 'Green Footsteps - On Tour'.

- Vi er ikke bare en musikfestival, men også en holdningsfestival. Vi synes, det er vigtigt at have holdninger, og det er også noget, vores publikum har, fortsætter Nikolaj Rasmussen.

'Green Footsteps-kampagnen' er til for at passe på miljøet. Årets tema betyder, at festivallen ikke vil bruge lige så meget energi, som normalt. Kampagnen skal få flere publikummer til at tænke mere grønt. Igennem motiverende fordele, håber Nikolaj Rasmussen at folk vil tage grønne initiativer.

- For første gang nogensinde laver vi en camp, hvor man kan komme og sætte sit telt op og få lov at bo, hvis man har gjort noget klimavenligt, inden man kom, siger Nikolaj Rasmussen.

Man skal tage tre Green Footsteps for at få lov at bo på klima-campen. Festivallen har oplistet ti muligheder, som man kan kaste sig over. Man kan for eksempel afholde en grøn middag for sine venner, skifte til offentligt transport eller betale ekstra for sin billet - vel at mærke penge, som vil blive givet videre til opsætning af vindmøller.

'Green Footsteps - On Tour' er på Gammeltorv indtil kl. 01.00 i nat, hvor der vil blive festet på forskellige klimavenlige metoder.


Seneste nyt

fra Nordjylland