Rotationsprojekt i fiskeindustrien

Et nyt "Rotationsprojekt for fiskeindustrien "under Maritimt Vækstcenter i Nordjylland, EUC Nord og Fagligt Fælles Forbund skal være med til at sikre, at medarbejdere i fiskeindustrien kan blive frigjort til den nødvendige efteruddannelse.

Projektet styres af konsulent Poul Ole Nielsen fra Teknologisk Insti¬tut på Nordsøen Forskerpark i Hirtshals.

- Det er et problem for mange fiskeindustrier at få medarbejdere på kursus, fordi de ikke kan undvære arbejdskraften i kursusperioden. I det rotationsprojekt, vi nu udbyder, optrænes ledige til at afløse medarbejdere, der er på kursus, så produktionen ikke påvirkes, forklarer Poul Ole Nielsen.

Dermed bliver det lettere for fiskeindustrierne at planlægge medarbejdernes kursusaktivitet samtidig med, at ledige opgraderes til ansættelse i branchen.

Medarbejdernes efteruddannelse fastsættes efter aftale med de enkelte fiskeindustrier og vil som udgangspunkt omfatte to hold, der hver gennemgår et kursusforløb på to uger.

EUC Nord er ansvarlig for undervisningen af såvel medarbejdere som kursister. Undervisningen finder sted på EUC Nord eller i Nordsøen Forskerpark.


Seneste nyt

fra Nordjylland