Rotteinvasion bekæmpes med dræberspyd

03:11

I en boligforening i Hjørring er der de seneste månder blevet udryddet tusinder af rotter med dræberspyd.

Dræberspyd er blevet et særdeles effektivt våben mod en rotteinvasion i en boligforening i Hjørring.

De seneste måneder har kloaknettet under en boligforening i Hjørring på det nærmeste været forvandlet til noget, der ligner en krigszone. Tusindvis af rotter er blevet udryddet med dræberspyd. Boligforeningen har gennem længere tid været udsat for en sand rotteinvasion, som man nu endelig er ved at have sat en stopper for.

- Flere af vores afdelinger har i en længere periode været hårdt plaget af massive rotteproblemer på grund af utætte kloakker. Vi forsøgte os først med gift og almindelige klapfælder, men det gav ikke resultater. De intelligente fælder har vist sig særdeles effektive, og vi har allerede ryddet vores afdeling på Grundtvigsvej. Og lige nu er vi i gang med at rydde afdelingen på Karolinesvej, siger Anders Kjær, drift- og udviklingschef hos Bolig Hjørring.

Det er en ny smart teknologi, der er særlig effektiv mod rotterne. Dræberspyd hedder teknologien, der fungerer på den måde når rotternes bevægelse og kropsvarme registreres, bliver et bundt dræbende spyd skudt af sted med stor kraft og knækker rygsøjlen på rotterne.

I øjeblikket er der placeret 83 intelligente fælder i kloaknettet under boligforeningen på Karolinesvej. Siden september 2015 har de intelligente dræberfælder dræbt flere end 3400 rotter, og siden bekæmpelsen startede, har der ikke været observeret rotter.

- Rotterne spreder dødeligt smitsomme sygdomme, så beboernes sikkerhed har selvfølgelig førsteprioritet. Den intelligente teknologi er jo en unik mulighed for at rense vores boligforeninger for rotter. Men der er også en økonomisk gevinst ved at udrydde rotterne. Rotterne forårsager massive ødelæggelser, og det koster hurtigt op til 50.000 kroner bare at have en enkelt rotte på besøg i en lejlighed. Den risiko eliminerer vi nu, siger Anders Kjær.

Har du et godt tip?