Rotter har invaderet stor park

Der er konstateret rotter i parken Østre Anlæg i Aalborg. Aalborg Kommune opfordrer parkens brugere til at være varsomme.

Parkanlægget Østre Anlæg i Aalborg har fået ubudne gæster på besøg. Der blev i onsdags konstateret rotter i den 6,5 hektar store park, og Aalborg Kommune har nu sat gang i bekæmpelsen af gnaverne. Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Rotter er desværre kendte for både at anrette stor skade og for at skabe uhygiejniske forhold, så vi tager altid rotteanmeldelser meget seriøst. Vi har iværksat en massiv indsats for at bekæmpe de rotter, der nu er blevet observeret af opmærksomme brugere af Østre Anlæg, og vi skal nok få bugt med problemet, siger Jens Riise Dalgaard, leder af borgermiljø-afsnittet i Miljø- og Energiforvaltningen i Aalborg Kommune.

Kommunen er i gang med at forsøge at komme rotterne til livs, men indtil det lykkes, opfordres parkens brugere til at være påpasselige.

- Generelt kan parkområdet sagtens benyttes af borgerne, men vi beder dem være opmærksomme på ikke ubevidst at komme til at modarbejde bekæmpelsen af rotterne. Der er tale om utroligt nøjsomme dyr, så selv få brødkrummer kan afholde dem fra at gå i de opstillede fælder. Derfor beder vi parkens besøgende om at undlade at fodre fuglene i parken indtil rotterne er bekæmpet og at indtage medbragt mad andre steder end i parkområdet, fortæller Jens Riise Dalgaard.

Aalborg Kommune har i samarbejde med bekæmpelsesfirmaet Mortalin sat fælder op i Østre Anlæg, og de undersøger i øjeblikket muligheden for at skyde rotterne med luftgevær. I så fald vil hele eller dele af parkområdet blive afspærret, mens der skydes.
 


Seneste nyt

fra Nordjylland