Rovdyrekspert afviser ulveteori

Rovdyrpasser Frank Thomsen fra Aalborg Zoo er ikke i tvivl: De to dyr, der blev fotograferet i Kvissel natten til torsdag, er ikke ulve.

Det var ikke ulve, der luskede rundt i Kvissel natten til torsdag. Sådan lyder dommen fra rovdyrpasser Frank Thomsen fra Aalborg Zoo, som har set de billeder, en lokal borger torsdag lagde op på Facebook i et opslag med titlen: Ulve i Kvissel.

- Der er med garanti ikke tale om ulve, men om løsgående hunde, siger Frank Thomsen, rovdyrpasser i Aalborg Zoo.

Mindre sikker var Brian Meier fra Kvissel, som tog billederne af de løsgående dyr og lagde dem på Facebook.

Løsgående hunde er et problem

Brian Meiers opslag er blevet delt mere end 100 gange, og i kommentarerne til opslaget bliver det lystigt debatteret, om der er tale om ulve. Frank Thomsen afviser altså med sikkerhed, at det er ulve, der er på billederne, og Brian Meier er enig i, at ulvefrygten hurtigt kan brede sig på særligt Facebook.

- Man kan nemt blive forskrækket og råbe "ulven kommer", hvilket nok i de færreste tilfælde er rigtigt. Tænk, hvis jeg ikke havde "jagtet" dem med kameraet og var kommet så tæt på. Så kunne de jo stadig være "ulve", siger Brian Meier.

Det er slået fast, at ulven er kommet til Nordjylland, hvor den mistænkes for at stå bag angreb på både får og kreaturer. Ifølge Frank Thomsen er løsgående hunde, som dem i Kvissel, et mindst lige så stort problem som ulve.

- Selvom vi ikke havde ulven i den danske natur, så ville der stadig ske angreb på husdyr, da løsgående hunde også kan stå bag. Derfor skal hunde ikke løbe rundt i naturen, og jeg vil gerne opfordre folk til at holde bedre opsyn med deres dyr, siger Frank Thomsen. 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland