Royal Arctic Line i modvind i Grønland

Grønlands Erhverv retter stærk kritik mod rederiet Royal Arctic Line, som efter 45 år med base i Aalborg nu vil flytte sine aktiviteter til Aarhus uden at informere sine kunder eller ansatte.

Det er ikke kun i Aalborg, at det grønlandske rederi Royal Arctic Line ikke er specielt populært, efter det i sidste uge meddelte, at det ville flytte Grønlandshandelen til fra Aalborg til Aarhus Havn i 2019 - tre år før kontrakten med Aalborg Havn reelt udløber.

Også i Grønland er rederiet nu kommet i modvind oven på dén manøvre. Det fremgår af den pressemeddelelse, Grønlands Erhverv udsendte søndag.

Her kritiserer erhvervsorganisationen Royal Arctic Line for at iværksætte en ny strategi for besejlingen til Grønland uden ordentligt dialog eller kommunikation med kunderne. 

- Grønlands Erhverv har i lang tid fået mange henvendelser fra frustrerede virksomheder, som oplever voksende kvalitetsproblemer i RAL's service. Serviceproblemer, der forplanter sig videre ud til virksomhedernes kunder, som ikke forstår, hvorfor der mangler varer i butikkerne eller ting, der skal bruges i landets erhverv, skriver Grønlands Erhverv i pressemeddelelsen.

En frustration, man altså ikke mener, at Royal Arctic Line tager alvorligt.

- Det er stærkt kritisabelt, at de varslede og meget fundamentale ændringer i besejlingen af Grønland er sket uden seriøs involvering af RAL's virksomhedskunder og deres viden og mangeårige erfaring. GE og vores medlemmer savner dokumentation for den påståede positive effekt af fragtomlægningerne, fortsætter man og kalder rederiets håndtering af flytningen for et "dårligt varsel" for, hvad der vil ske, når omlægningerne skal gennemføres. 

Royal Arctic Line har ikke forholdt sig til kritikken fra Grønlands Erhverv. I stedet har rederiet forsøgt på at få styr på den arbejdsnedlæggelse, medarbejderne i Aalborg satte i gang i sidste uge i protest over, at de skulle høre om flytningen af rederiet og dermed store ændringer for deres arbejdssituation i medierne uden selv at være blevet underrettet først.

Strejken sluttede dog mandag morgen, da arbejderne genoptog arbejdet.


Seneste nyt

fra Nordjylland