Royal Arctic Line smider uventet bombe

Tirsdag d. 4. oktober har Royal Arctic Line meldt ud at Aalborg Havn ikke indgår i virksomhedens strategi fra 2019.

Overraskelsen hos Aalborg Havn er stor. Her har man indirekte fået nys om, via medarbejdere fra rederiet, at Royal Arctic Line ikke længere vil overholde aftalen og dermed nedlægge ruten via Aalborg Havn fra 2019. 3 år før aftalens oprindelige udløb.

Royal Arctic Line har under flere lejligheder forsikret om at de i respekt for det over 40-årige samarbejde, vil stå ved de indgået aftaler, som har betydet, at Aalborg havn skal anvendes som basishavn frem til 2022.

- Royal Arctic Line har været vores gode samarbejdspartner siden 1971 – et samarbejde, der senest er blevet kontraktligt forlænget i 2010, forklarer bestyrelsesformand i Aalborg Havn A/S, Thomas Kastrup-Larsen.

Bestyrelsen i Aalborg Havn fik i går på et møde bekræftet udmeldingen, og hos Aalborg Havn vurderes der nu, hvilken konsekvenser udmeldingen skal have i forhold til de indgået aftaler.

- Det er klart, at det her vil få betydelige konsekvenser. Vi har siden aftaleforlængelsen i 2010 foretaget investeringer i blandt andet nyt pakhus og udvidelse af containerterminalen for et trecifret millionbeløb, og nu er tilbagebetalingstiden for den investering pludselig blevet uretmæssigt forkortet med 3-4 år. Det kan vi selvsagt ikke acceptere stiltiende, slutter Thomas Kastrup-Larsen, der endnu ikke tør sætte tal på, hvor mange arbejdspladser Aalborg og omegn kan miste.

Aalborg Havn ønsker dog at bevare en god dialog og har tilbudt forhandlinger om betingelser og muligheder. Blandet andet er Aalborg Havn åbne overfor justeringer i forhold til det nuværende set-up og villig til at investere i yderligere forbedringer på betingelse af at Royal Arctic Line forlænger aftalen.

Uanset udfaldet står Aalborg Havn fast på kravet om, at Royal Arctic Line overholder basishavnsaftalen frem til 2022. 


Seneste nyt

fra Nordjylland